Hoe beoordelen we de duurzaamheid van een belegging?

Onze vermogensbeheerders kijken natuurlijk naar mogelijkheden om een gunstig rendement te behalen met aandelen en obligaties, maar bij duurzaam beleggen kijken ze ook naar andere criteria.
 

1. Wat is de ESG-score?

De ESG-score (Environment, Social and Governance) is een beoordeling van de duurzaamheidsrisico’s van een bedrijf. Deze score is gebaseerd op gegevens over milieu, maatschappij en behoorlijk bestuur. 

2. Wordt bedrijfsomzet niet of nauwelijks uit bepaalde producten gehaald?

Bedrijven die bepaalde producten, bijvoorbeeld wapens, produceren sluiten we ook standaard uit. Voor een aantal andere producten, zoals bont, tabak en producten die met gokken te maken hebben, sluiten wij bedrijven uit die meer dan 5% van de bedrijfsomzet uit deze producten halen.

3. Wordt bedrijfsomzet niet of nauwelijks uit bepaalde processen gehaald?

Ten slotte sluiten we bedrijven uit die betrokken zijn bij controversiële processen en geen beleid voeren voor deze processen. Denk aan controversiële energiewinning zoals de winning van schaliegas. Ook hier sluiten wij bedrijven uit die meer dan 5% van de bedrijfsomzet uit deze processen halen.
Die beoordeling geldt niet alleen voor aandelen, ook obligaties krijgen op dezelfde manier een score of we selecteren 'green bonds' (groene obligaties). Voor beleggingsfondsen geldt dat de bedrijven waarin die beleggingsfondsen beleggen een score krijgen. De uiteindelijke score van het beleggingsfonds is het gemiddelde van de bedrijfsscores.
Laat uw spaargeld duurzaam beleggen door onze experts

Breng uw geld in beweging voor een positieve impact

Uw geld hoeft niet stil te blijven staan op uw spaarrekening. Als u ons voor u laat beleggen met een duurzame insteek, heeft uw geld een positieve impact op de wereld.

Hoe werkt het Duurzaam Fondsen Mandaat?

Duurzaam uw geld laten beleggen?

Interesse in duurzaam beleggen? Voor het Duurzaam Fondsen Mandaat selecteren onze vermogensbeheerders beleggingen die opvallen door hun duurzaamheid én hun financieel rendement.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Vermogensbeheer.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.