abn amro tennis toernooi

Dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium

Van 5 tot en met 13 februari 2022 vindt het ABN AMRO Open plaats in Rotterdam Ahoy. Een toernooi waar spelers van wereldklasse naartoe leven. Zes hoofdrolspelers van het toernooi vertellen over hun ambities, tegenslagen, euforische momenten en over hun absolute wil om het vandaag beter te doen dan gisteren.

In de wereld van gelijke kansen moeten we sneller stappen maken. Zoals in de tennissport. Daarom zijn we hoofdsponsor van het ABN AMRO Open én oprichter van het rolstoeltennistoernooi dat hier onderdeel van uitmaakt.

abn amro tennis toernooi

Na een glorieuze tenniscarrière op de baan zijn ze inmiddels al jaren trotse toernooidirecteuren: Esther Vergeer en Richard Krajicek. Ze spreken over de 'vanzelfsprekendheid' om tennis - en rolstoeltennis volledig te integreren en natuurlijk over hoe het is om de wereldtop straks te mogen ontvangen in Rotterdam Ahoy. “We zijn altijd bezig met de vraag: ‘Waar kan het nóg beter?”

abn amro tennis toernooi

Als topsporter hebben ze er allebei mee te maken: elke dag buffelen, ‘gek’ van het spelletje, twijfels, diepe teleurstellingen en opperste euforie. Want, of je nu Djokovic, Medvedev, Tsitsipás, Van de Zandschulp of Egberink heet: je moet ermee zien te dealen. Ook de gesprekken daarover zijn universeel, zegt Egberink: in geen enkele carrière is het alle dagen feest.

abn amro tennis toernooi

Hoe haal je niet alleen het beste uit jezelf, maar laat je ook de ander floreren? Met die vraag zijn rolstoeltennisser Maikel Scheffers en tennisser Wesley Koolhof elke dag bezig.

Kijk wat we nog meer doen om gelijke kansen te versnellen