Overlijden

Het overlijden van een naaste kan een emotionele gebeurtenis zijn. Daarnaast moeten nabestaanden en erfgenamen veel regelen. onen. We helpen u graag de bankzaken van de overledene met zorg en aandacht af te handelen.

Overlijden melden bij ABN AMRO

Overlijden melden

Als een naaste overlijdt, is dit een pijnlijk moment in uw leven. Er moet veel geregeld worden, terwijl uw hoofd daar niet naar staat. Als de overledene klant was bij ABN AMRO, zijn er een aantal dingen die u moet doen en moet weten. We helpen u op weg. 

Bankzaken na een overlijden

Bankzaken na een overlijden

Wat gebeurt er met de bankzaken van de overledene? Denk aan de hypotheek, leningen of pensioenproducten. Wij leggen het aan u uit. 

Wat te doen bij een overlijden

Erfenis

Erfenis na een overlijden

Is er een naaste overleden en ontvangt u een erfenis? Dan is er een aantal zaken om rekening mee te houden. Had uw naaste bijvoorbeeld wel of geen testament, en hoe kunt u hier het beste mee omgaan? Wij leggen de belangrijkste en meest voorkomende zaken aan u uit.

Overlijdensakte

Overlijdensakte

Als u een overlijden heeft gemeld bij de gemeente, ontvangt u een overlijdensakte. Dit is een belangrijk document dat u nodig heeft voor verschillende instanties. 

Overlijden melden bij ABN AMRO

Overlijden melden bij instanties

Naast overlijden melden aan de bank, is het belangrijk dat u het overlijden ook meldt aan andere instanties. Zoals de gemeente, verzekeringen en social media. Wij helpen u graag op weg. 

Wat te doen bij een erfenis

Erfenis accepteren of weigeren

Erfenis accepteren of weigeren

U kunt een erfenis zuiver accepteren, beneficiair aanvaarden of verwerpen. Als u eenmaal een keuze maakt, kunt u deze niet meer wijzigen. Daarom leggen we graag uit waar u rekening mee moet houden.

Verklaring van executele

Verklaring van erfrecht of verklaring van executele?

In een verklaring van erfrecht staat wie de erfgenamen zijn. Dat moeten wij weten om de zaken van de overledene af te handelen. Als de overledene een testament had waarin een executeur is benoemd, is een verklaring van executele voldoende.

Verklaring van erfrecht Verklaring van executele
-

Erfbelasting berekenen

Hoeveel erfbelasting u of uw erfgenamen betalen bij een overlijden, hangt van verschillende dingen af. Hier leest u meer over het berekenen van de erfbelasting die erfgenamen betalen aan de Belastingdienst.