Samenwonen

Waar moeten jullie allemaal aan denken?

Jullie gaan samenwonen. Een romantische stap in jullie relatie. Samen het huis opnieuw inrichten, maar ook: samen jullie financiën regelen. Wie betaalt wat? Hoe zit het precies met de belastingen? Bekijk de checklist samenwonen!

Gezamenlijke rekening openen

Gezamenlijke rekening openen

Samen een betaalrekening openen met ieder een eigen betaalpas? Handig voor de boodschappen en het betalen van de huur. En met de gratis spaarrekening sparen jullie ook samen voor iets moois.

Checklist samenwonen

Samenwonen en geldzaken

Als je gaat samenwonen, ga je waarschijnlijk een deel van je geldzaken samen regelen. Welke afspraken maken jullie daarover met elkaar? En wie betaalt wat? Lees de verhalen.

Samenwonen en financiën

Houd een (online) huishoudboekje bij

Een huishoudboekje is een goede manier om jullie inkomsten en uitgaven inzichtelijk te maken. En een online huishoudboekje is makkelijk bij te houden.

Wel of geen samenlevingscontract?

Jullie gaan samenwonen en daarmee delen jullie meer dan alleen een leven met elkaar. Is het verstandig om een samenlevingscontract op te stellen?

De blauwe envelop: wat verandert er?

Vanaf het moment dat jullie op hetzelfde adres wonen, voert de Belastingdienst een aantal veranderingen door. Wat verandert er en waar houden jullie recht op?

Ook interessant voor u

Samenwonen & verzekeringen

Vergeet niet jullie verzekeringen te regelen. Zeker als jullie dezelfde verzekeringen hebben.

Samen een huis kopen

Willen jullie samen een huis kopen? Dan willen jullie eerst weten hoeveel hypotheek jullie kunnen krijgen.

Samenwonen en partnerpensioen

Samenwoners moeten vaak zelf actie ondernemen om zaken goed te regelen. Het partnerpensioen is daar een voorbeeld van. Dat is best een lastige regeling.

Apps

Apps

Grip

Grip

Willen jullie weten waar jullie geld blijft? Met de Grip-app weten jullie precies waar jullie het aan uitgeven. Zo houden jullie moeiteloos overzicht. Handig!
Mobiel Bankieren app

ABN AMRO app

Bankieren met een vingerafdruk. De gezamenlijke rekening en de eigen rekening in één handig overzicht. Zo checken jullie altijd en overal het saldo of maken jullie snel geld over.