Scheiden of uit elkaar gaan

Wat moet u regelen?

Als u gaat scheiden heeft dat gevolgen die u misschien niet meteen kunt overzien. Emotioneel natuurlijk, maar ook juridisch en financieel. Waar moet u allemaal aan denken?

 

We helpen u graag

Wanneer u gaat scheiden is het fijn om hier samen met een deskundige over te kunnen praten. ABN AMRO helpt u graag. Want een scheiding heeft ook gevolgen voor uw bankproducten. Maak daarom een afspraak met een van onze adviseurs. Deze zet samen met u alles op een rij.

Stappen bij een scheiding

  1. Maak met uw partner afspraken over alles wat u moet regelen of verdelen. Als u het samen eens bent, legt u de afspraken vast in een  echtscheidingsconvenant

  2. Hebben u en uw partner het convenant getekend? Dan zorgt uw mediator, advocaat of notaris ervoor dat de scheiding wordt behandeld in de rechtbank. 

  3. De scheiding is officieel nadat de rechtbank de scheiding heeft uitgesproken en deze is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Waar moet u allemaal aan denken als u gaat scheiden?

Goed om te weten

Wat doet u met uw bankproducten?

Zelf regelen

Uw dagelijkse bankzaken

Wat doet u met uw gezamenlijke betaalrekening? En kunt u uw verzekeringen en leningen aanhouden die u bij ons heeft afgesloten? Bekijk de mogelijkheden.

Uw dagelijkse bankzaken
Huis

Uw huis en hypotheek

Een koophuis maakt een echtscheiding vaak nog lastiger. Stel uzelf de volgende vragen: "Wordt het huis verkocht? Zo nee, wie blijft er wonen? Wilt u of uw partner een nieuwe woning kopen?".

Uw huis en hypotheek
Zak met geld

Uw pensioen en vermogen

Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd of onder huwelijkse voorwaarden? De wijze waarop u bent getrouwd bepaalt hoe het vermogen en pensioen wordt verdeeld.

Uw pensioen en vermogen
Tip

Vragen of advies?

Maak een afspraak

Wilt u advies over wat een echtscheiding betekent voor uw bankzaken? Maak een afspraak.

U belt ons

Bel ons op 020 628 00 07. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt teruggebeld wanneer het u uitkomt.