Nu regelen voor later

Welke keuzes kunt u nu maken voor straks?

Er kan een moment komen dat u zelf niet meer uw financiën of persoonlijke zaken kunt regelen. Of dat u hulp wilt bij uw bankzaken. Tijdelijk of voor langere duur. Het is dan handig als er al iets geregeld is. Bekijk wat u kunt doen.

image not availabale

Levenstestament

In een levenstestament legt u vast wie namens u beslissingen mag nemen als u dat zelf niet meer kunt. Het gaat om uw financiële, persoonlijke en/of medische zaken.

image not availabale

Iemand machtigen voor uw rekening

Het is fijn als iemand die u vertrouwt u wilt helpen met uw bankzaken. Als u iemand toegang wilt geven tot uw rekening, beslist u als rekeninghouder zelf wat de gemachtigde mag doen, bijvoorbeeld of deze ook een betaalpas krijgt. Bekijk de mogelijkheden.

Nalaten

Nalatenschap regelen

Wat moet er gebeuren met uw bankzaken en eigendommen na uw overlijden? Het is goed om hier bij stil te staan. Als u uw zaken nu goed voorbereidt, is het straks goed geregeld.

Testament of levenstestament?

Denkt u wel eens aan het opstellen van een testament of levenstestament? Of vindt u dat niet nodig? Lees waarom een testament of levenstestament verstandig kan zijn.

Bankzaken na overlijden

Na een melding van overlijden, wordt de toegang tot de bankzaken geblokkeerd. Wat gebeurt er verder met uw bankproducten, bijvoorbeeld de hypotheek of beleggingen?