Kinderen en geld

Op weg naar financiële zelfstandigheid

Moeder en kind oefenen met betalen en sparen

Rekening voor uw kind

Wilt u een rekening voor uw kind openen? Onze Jongerengroeirekening bevat een betaal- en spaarrekening én betaalpas. U kunt zelf instellen wat uw kind kan en mag met de rekening. 

Jongerengroeirekening instellen

Jongerengroeirekening instellen

  • Limiet online betalingen instellen
  • Betalingen goedkeuren
  • Toegang Mobiel Bankieren instellen
KinderToekomst Spaarrekening

KinderToekomst Spaarrekening

Vraag nu een KinderToekomst Spaarrekening aan en vul alvast de spaarpot van uw kind. Dan maakt het straks een vliegende start met op kamers gaan, studeren of rijlessen.

Ook handig voor u en uw kind

Weet jij wat er met je geld gebeurt?

Uitgaan, kleding kopen, muziek downloaden, sporten, een vakantie met je vrienden: je bepaalt zelf wat je met je eigen geld doet. Wil jij je geldzaken helemaal onder controle? Dat begint met een eigen bankrekening, pinpas en de ABN AMRO app!

Uw kind wordt 18

Uw kind is vanaf 18 jaar voor de wet financieel aansprakelijk en dat betekent dat er wat zaken geregeld moeten worden. Lees de belangrijkste financiële zaken die veranderen en die geregeld moeten worden.

Zakgeld voor uw kind

Zakgeld geven is een goede manier om uw kind met geld te leren omgaan. Uw kind leert zo de waarde van geld kennen. Ook gaat uw kind beseffen dat het nodig is om keuzes te maken en dat je geld maar één keer kunt uitgegeven.

Artikelen voor ouders over kinderen en geld

Alle tips over kinderen en geld

Hoe leer ik mijn kind met geld omgaan? Wanneer moet ik beginnen met sparen voor de studie van mijn kind? Lees de antwoorden op deze vragen en welke onderwerpen ouders bezighouden.