Ik ontvang een schenking

Als u een schenking ontvangt kunt te maken krijgen met de schenkbelasting. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uw vermogen verschillende doelen te geven. Wij geven u informatie en tips. 

Schenking ontvangen en belasting

Schenking ontvangen en belasting

Een huis kopen, zonder financiële zorgen aan een studie beginnen, misschien zelfs een verre reis maken, reserveren voor de toekomst… Met de schenking van uw (groot-)ouders ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Wij zetten een aantal zaken voor u op een rij.

Wat kan ik met mijn vermogen?

Vermogen behouden

Sparen is een veilige optie om uw vermogen te behouden. Maar over uw vermogen betaalt u belasting. Vervelend, want zo vermindert uw vermogen. Zeker nu de spaarrentes laag zijn. Lees wat de andere mogelijkheden zijn.

Vermogen besteden

Liever niet beleggen, maar wel uw vermogen nuttig inzetten? Bekijk de informatie over de 3 mogelijkheden: extra aflossen op uw hypotheek, uw pensioen aanvullen en schenken aan familie.

Vermogen in beweging

U wilt rendement behalen op uw vermogen. Misschien is beleggen iets voor u? Denk eens aan Vermogensbeheer of Begeleid Beleggen. Lees wat de verschillen zijn en ontdek u wat het beste bij u past.

Tips en wat anderen doen met hun vermogen

Het vermogensdoel van Anna en Arjan

Het vermogensdoel van Anna en Arjan

Anna en Arjan zijn bewust bezig met het opbouwen van hun vermogen. Ze doen dit door het verhuren van hun gekochte appartementen in Italië. Bekijk de video en leer meer over hun vermogensopbouw.

Inkomen en Vermogen

Artikelen over vermogen

Denkt u wel eens na over uw toekomst en wat u wilt doen met uw vermogen? Bijvoorbeeld schenken aan uw kind of kleinkind? Of een (nog) beter rendement behalen op uw vermogen? Bekijk het laatste nieuws en achtergrondinformatie over deze onderwerpen en meer.

Het vermogensdoel van Kay

Het vermogensdoel van Kay

Kay is bewust bezig met het opbouwen van pensioen. Ze doet dit door te beleggen. Bekijk de video van Kay en leer meer over hoe ze is gaan beleggen.