Een schenking doen

(Klein)kinderen en goede doelen

Een financieel steuntje in de rug voor uw (klein)kinderen. Of uw favoriete goede doel een flink bedrag geven. Schenken is een mooi gebaar. Als u slim schenkt, kan het u ook nog eens belastingvoordeel opleveren. Wilt u meteen een afspraak maken met een adviseur? Dat kan natuurlijk ook.

Schenkwijzer

Schenken is makkelijker met de Schenkwijzer

Misschien wilt u geld schenken aan uw kind, kleinkind of aan een goed doel. Maar wat past bij u? Met de Schenkwijzer krijgt u antwoord op al uw vragen over schenken. Zo ziet u welke vrijstellingen er zijn. Ook kunt u makkelijk de schenkbelasting berekenen.
-

Schenken begint met inzicht

Schenken kan complex zijn en de belastingregels over schenken zijn soms lastig te begrijpen. Lees onze tips als u erover denkt te gaan schenken.

Schenken aan minderjarigen en kleinkinderen

Schenken aan minderjarigen

Schenken aan uw minderjarige kinderen of kleinkinderen? Wij vertellen u waar u rekening mee moet houden. 

Verdeling schenking aan kinderen

Verdeling schenking aan kinderen

Wilt u uw kinderen niet allemaal hetzelfde bedrag schenken? Maar heeft u er moeite mee om het ene kind meer te geven dan het andere? We geven u graag een paar tips.

Geven aan goede doelen

Wilt u geven aan een goed doel?

U wilt een bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat is een prachtig voornemen, maar welke goede doelen passen bij u? Hoe weet u of uw euro's goed terecht komen? En welke vorm van geven past bij u? Wij helpen u graag om een bewuste keuze te maken en de beste vorm voor uw donatie te vinden.