Brexit

Wij willen u informeren over onze voorbereiding op de terugtreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie, oftewel Brexit.

ABN AMRO is voorbereid om u als klant goed te blijven bedienen op het moment dat het VK de Europese Unie uittreedt. Ondanks de grote onzekerheid rondom wet-en regelgeving en het politieke klimaat post- Brexit. Ongeacht de uitkomst van de Brexit onderhandelingen, blijft ABN AMRO toegewijd om mogelijke negatieve consequenties voor u als klant te minimaliseren.

We kunnen ons voorstellen dat de huidige onzekere situatie rondom Brexit vragen bij u oproept. Wij beantwoorden een aantal vragen die u mogelijk heeft hieronder. Ook vindt u hier websites van de Rijksoverheid en de Nederlandse Vereniging van Banken met meer informatie.

Veelgestelde vragen

Brexit is het uittreden van het VK uit de Europese Unie. De naam Brexit komt van de Engelse woorden Great Britain (Groot-Brittannië) en exit (vertrek).

Het Verenigd Koninkrijk zou oorspronkelijk de EU op 29 maart jl. verlaten en na een verlenging vervolgens op 12 april jl. Het Britse parlement heeft het terugtrekkingsakkoord echter niet goedgekeurd. De 27 blijvende EU-landen en de Britse regering hebben daarom besloten de Brexit-datum uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2019 of zoveel eerder als het Britse parlement het terugtrekkingsakkoord heeft goedgekeurd. 

Nee dat is niet nodig. Het Verenigd Koninkrijk blijft binnen het gebied Europa vallen, ook al verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. In het VK kunt u gewoon met uw betaalpas geld blijven opnemen bij geldautomaten en pinnen in winkels.

Voor particuliere rekeninghouders van een Nederlandse bank verandert er vooralsnog niets. Als er iets verandert, wordt u hierover door ons geïnformeerd. Omdat ABN AMRO Bank NV een vergunning heeft aangevraagd kunnen we u als klant in het VK onze diensten blijven verlenen.

Op 7 maart 2019 is door de board van de EPC besloten dat in het geval van een harde Brexit het eurobetalingsverkeer tussen de EU en de UK op basis van SEPA overboekingsverkeer blijft verlopen. Er wijzigt dus niets.

Brexit-update

03-10-2019
Met het oog op de recente politieke ontwikkelingen in het Britse parlement willen we u bijpraten over de maatregelen die we treffen om ons voor te bereiden op een eventuele no deal-brexit.

Brexit en beleggen

De Brexit heeft mogelijk gevolgen voor bepaalde beleggingen in beleggingsfondsen als er geen aanvullende afspraken worden gemaakt met het VK. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Nieuwsartikelen van ABN AMRO Verenigd Koninkrijk

Lees de Engelse nieuwsartikelen over de Brexit van ABN AMRO Verenigd Koninkrijk.

Wilt u op de hoogte blijven?

De komende periode zullen wij regelmatig een update geven op deze pagina. Heeft u nog vragen neem contact op via: +31 (0)20 343 40 02 (maandag t/m vrijdag van 8.00 - 20.00 uur) of via uw gebruikelijke contactpersoon.