Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Brexit

Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU) verlaten. Tot en met 31 december 2020 geldt er een overgangsperiode. Zoals vastgelegd in het uittredingsakkoord, start de nieuwe relatie tussen de EU en het VK op 1 januari 2021.

> Het laatste nieuws over Brexit

Als gevolg van het besluit van het VK om uit de EU te treden, verandert de vergunning van de bank om financiële diensten aan het VK te verlenen. De Britse toezichthouders hebben de bank een tijdelijke vergunning verleend om haar gereguleerde activiteiten in het VK uit te voeren. Hoewel de bank deze tijdelijke vergunning heeft, gelden er naast de regels die in Nederland gelden ook bepaalde regels voor Britse klanten.

Veelgestelde vragen

Brexit is het uittreden van het VK uit de Europese Unie. De naam Brexit komt van de Engelse woorden Great Britain (Groot-Brittannië) en exit (vertrek).

Nee dat is niet nodig. Het Verenigd Koninkrijk blijft binnen het gebied Europa vallen, ook al verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. In het VK kunt u gewoon met uw betaalpas geld blijven opnemen bij geldautomaten en pinnen in winkels.

Voor particuliere rekeninghouders van een Nederlandse bank verandert er vooralsnog niets. Als er iets verandert, wordt u hierover door ons geïnformeerd. Omdat ABN AMRO Bank NV een vergunning heeft aangevraagd kunnen we u als klant in het VK onze diensten blijven verlenen.

In maart 2019 is door EPC besloten dat in het geval van een harde Brexit het eurobetalingsverkeer tussen de EU en de UK op basis van SEPA overboekingsverkeer blijft verlopen. Voor SEPA overboekingen wijzigt er niets. Wanneer u incassant bent en SEPA incasso-opdrachten aanlevert, moet u er rekening mee houden dat de UK in geval van een harde Brexit niet langer deel uitmaakt van Europese Economische Ruimte (EER). Voor incasso-opdrachten ten laste van een rekening in een non-EER land is niet alleen de naam van de geïncasseerde verplicht, maar ook het volledige adres van de geïncasseerde. Houd er dus rekening mee dat u deze gegevens aanlevert. ABN AMRO controleert daar niet op, maar de bank van de geïncasseerde doet dat wel en kan de incasso-opdracht afkeuren wanneer de adresgegevens van de geïncasseerde ontbreken of niet correct zijn.

Brexit-update

21-12-2020
De Brexit gaat door – wat betekent dit voor u?

Brexit en beleggen

De Brexit heeft mogelijk gevolgen voor bepaalde beleggingen in beleggingsfondsen als er geen aanvullende afspraken worden gemaakt met het VK. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Nieuwsartikelen van ABN AMRO Verenigd Koninkrijk

Lees de Engelse nieuwsartikelen over de Brexit van ABN AMRO Verenigd Koninkrijk.