ABN AMRO

Financiering verduurzamen woning

Duurzame maatregelen financieren

Eigen geld

Eigen geld gebruiken voor energiebesparende maatregelen levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. En het geld dat u mogelijk bespaart, kunt u natuurlijk weer op uw spaarrekening storten.

Hypotheek

Energiebesparende maatregelen kunt u ook financieren met uw hypotheek. U profiteert dan van een aantrekkelijke rente. U kunt tot en met 106% van de waarde van de woning lenen. U betaalt wel elke maand kosten. Ook als de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht. 

Maak een afspraak Zoek een onafhankelijk adviseur

Geld lenen

Snel beginnen met uw duurzame verbouwing? Dan is een lening misschien iets voor u. Met onze Persoonlijke Lening leent u tegen een scherpe rente. U betaalt wel elke maand rente en aflossing. Ook als uw energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.

Persoonlijke Lening
ABN AMRO

Samen kijken wat kan

Spaargeld of hypotheek: de woonadviseurs van ABN AMRO weten hoe u de verduurzaming van uw woning kunt financieren. Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op kantoor, thuis of via beeldbankieren. U kunt natuurlijk ook terecht bij een onafhankelijk adviseur. Of kijk of u zelf een hypotheek kunt afsluiten, zonder advies.

Financieel voordeel

ABN AMRO

Duurzaamheidskorting

Koopt u een huis met energielabel A of B? Of verbouwt u uw huis met energielabel C, D of lager naar energielabel A of B? Dan krijgt u korting op uw hypotheekrente bij de start van een nieuw rentecontract of als u het nieuwe energielabel via de overheid registreert, binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode.

Persoonlijke Lening van ABN AMRO

Fiscaal voordeel

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u waarschijnlijk de btw van 21% terugvragen van de Belastingdienst. Bij kosten van € 3500 kan dit u mogelijk rond de € 735 opleveren. Het terugvragen van de btw kunt u gemakkelijk zelf via de Belastingdienst (bron: Milieu Centraal).

ABN AMRO

Subsidie

De overheid stimuleert energiebesparing en duurzame energie. Dat betekent dat u vaak subsidie kunt krijgen als u uw huis energiezuiniger maakt of zelf energie wilt opwekken. Er zijn subsidiemogelijkheden voor isolatie van uw woning, maar ook voor warmtepompen en zonneboilers. U kunt subsidie aanvragen bij de overheid of via uw gemeente.

Duurzame maatregelen financieren met uw hypotheek

Hogere inschrijving?

Als u bij de aankoop van uw huis een hoger hypotheekbedrag heeft ingeschreven bij de notaris , kunt u uw hypotheek zonder extra notariskosten verhogen tot dat bedrag.

Hypotheek verhogen

Overwaarde op uw huis? Dan kunt u misschien uw hypotheek verhogen, bijvoorbeeld om uw huis energiezuiniger te maken.

Duurzame hypotheek

De Duurzaam Wonen Hypotheek is een hypotheekdeel met aantrekkelijke rente, speciaal voor het financieren van energiebesparende maatregelen.

Overwaarde Hypotheek

Bent u 62 jaar of ouder en is uw huis meer waard dan uw hypotheek? Met de Overwaarde Hypotheek kunt u die overwaarde gebruiken voor bijvoorbeeld een verbouwing of om uw pensioen aan te vullen.

Hoe financierden zij hun duurzame verbouwing?

Paul financierde zonnepanelen mee in zijn hypotheek.
Als u een huis koopt, kunt u extra lenen voor duurzame maatregelen.

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom kiezen voor duurzaam

Duurzaamheidskorting

U krijgt tot 0,15% duurzaamheidskorting op uw vaste hypotheekrente, als u een energiezuinige woning koopt of uw bestaande woning gaat verduurzamen.

Bespaar op uw energielasten

Door uw huis te isoleren of dubbel glas te plaatsen, kunt u besparen op uw energierekening. En wij helpen u graag bij het regelen van de financiering.

Hogere woningwaarde

U investeert in uw huis, waardoor de waarde waarschijnlijk stijgt. Dit is een voordeel als u uw huis wilt verkopen en een ander huis gaat kopen.