Woning verduurzamen: hoe financiert u het?

Financiering verduurzamen woning

Duurzame maatregelen financieren

Eigen geld

Eigen geld gebruiken voor energiebesparende maatregelen levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. En het geld dat u mogelijk bespaart, kunt u natuurlijk weer op uw spaarrekening storten.

Hypotheek

Energiebesparende maatregelen kunt u ook financieren met uw hypotheek. U profiteert dan van een aantrekkelijke rente. U kunt tot en met 106% van de waarde van de woning lenen. U betaalt wel elke maand kosten. Ook als de energiebesparing lager uitvalt dan verwacht. 

Maak een afspraak Zoek een onafhankelijk adviseur

Geld lenen

Snel beginnen met uw duurzame verbouwing? Dan is een lening misschien iets voor u. Met onze Groene Lening leent u tegen een scherpe rente. U betaalt wel elke maand rente en aflossing. Ook als uw energiebesparing lager uitvalt dan verwacht.

Groene lening
Duurzaam wonen financieren met hypotheek

Samen kijken wat kan

Spaargeld of hypotheek: de woonadviseurs van ABN AMRO weten hoe u de verduurzaming van uw woning kunt financieren. Maak gratis een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op kantoor, thuis of via beeldbankieren. U kunt natuurlijk ook terecht bij een onafhankelijk adviseur. Of kijk of u zelf een hypotheek kunt afsluiten, zonder advies

Financieel voordeel

Fiscaal voordeel

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u waarschijnlijk de btw van 21% terugvragen van de Belastingdienst. Bij kosten van € 3500 kan dit u mogelijk rond de € 735 opleveren. Het terugvragen van de btw kunt u gemakkelijk zelf via de Belastingdienst (bron: Milieu Centraal). 

Subsidie

De overheid stimuleert energiebesparing en duurzame energie. Dat betekent dat u vaak subsidie kunt krijgen als u uw huis energiezuiniger wilt maken of zelf energie wilt opwekken. Er zijn subsidiemogelijkheden voor isolatie van uw woning. Maar ook voor warmtepompen en zonneboilers. U kunt subsidie aanvragen bij de overheid of via uw gemeente.

Duurzame maatregelen financieren met uw hypotheek

Uw hypotheek verhogen

Gaat u verbouwen? Als u overwaarde op uw huis heeft, kunt u misschien uw hypotheek verhogen. Maakt u gelijk uw huis energiezuiniger, dan is er vaak meer mogelijk binnen uw hypotheek. Houd er wel rekening mee dat de mogelijke terugverdientijd anders kan zijn dan u vooraf had verwacht. 

Meer over hypotheek verhogen

Duurzaamheidskorting

Koopt u een huis met energielabel A of B? Of verbouwt u uw huis met energielabel C, D of lager naar energielabel A of B? Dan krijgt u korting op uw hypotheekrente bij de start van een nieuw rentecontract of als u het nieuwe energielabel via de overheid registreert, binnen 24 maanden na de start van uw rentevastperiode.

Meer over duurzaamheidskorting Meer over het energielabel

Duurzaam Wonen Hypotheek

Een hypotheekdeel speciaal voor het financieren van energie besparende maatregelen. U krijgt een aantrekkelijke rente. En u heeft ruim de tijd om te beslissen wat u wilt doen. Houd er daarbij wel rekening mee dat de mogelijke terugverdientijd ook tegen kan vallen. 

Duurzaam Wonen Hypotheek

Hoe financierden zij hun duurzame verbouwing?

Paul financierde zonnepanelen mee in zijn hypotheek.
Als u een huis koopt, kunt u extra lenen voor duurzame maatregelen.

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom kiezen voor duurzaam

Mogelijk lager energieverbruik

Met energiebesparende maatregelen kunt u misschien besparen op uw energieverbruik.

Beter milieu

Duurzaam wonen is beter voor het milieu. U gebruikt immers veel minder fossiele brandstoffen.

Comfortabeler wonen

Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast.