Financiering verduurzamen woning

Duurzame maatregelen financieren

Eigen geld

Eigen geld gebruiken voor energiebesparende maatregelen levert u vaak meer op dan de rente op uw spaarrekening. En het geld dat u mogelijk bespaart, kunt u natuurlijk weer op uw spaarrekening storten.
Doe de Energie Bespaarcheck van De Energiebespaarders

Hypotheek

Energiebesparende maatregelen kunt u ook financieren met uw hypotheek. U profiteert dan van een aantrekkelijke rente. U kunt tot en met 106% van de waarde van de woning lenen. Uw huidige hypotheek kunt u misschien verhogen. 

Maak een afspraak Zoek een onafhankelijk adviseur

Geld lenen

Wilt u snel beginnen met uw duurzame verbouwing? Dan is een lening misschien iets voor u. Met Greenloans (100% dochter van ABN AMRO) kunt u tegen een scherpe rente lenen voor duurzame maatregelen.

Lees meer over Greenloans
Duurzaam wonen financieren met hypotheek

Samen kijken wat kan

De woonadviseurs van ABN AMRO weten hoe u verduurzaming van een woning kunt financieren met spaargeld of een hypotheek. Hoge bijkomende kosten? Dat is niet altijd zo. Heeft u nog ruimte binnen uw hypothecaire inschrijving, dan betaalt u geen notariskosten Wilt u samen met een adviseur van ABN AMRO of een onafhankelijk adviseur kijken naar wat er voor u mogelijk is? Maak dan gratis een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op kantoor of thuis via beeldbankieren. U kunt ook uw hypotheek zelf afsluiten, zonder advies

Financieel voordeel

Fiscaal voordeel

Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kunt u waarschijnlijk de btw van 21% terugvragen van de Belastingdienst. Dit levert u al snel € 750 op. Het terugvragen van de btw kunt u gemakkelijk zelf via de Belastingdienst (bron: Milieu Centraal). 

Subsidie

De overheid stimuleert energiebesparing en duurzame energie. Dat betekent dat u vaak subsidie kunt krijgen als u uw huis energiezuiniger wilt maken of zelf energie wilt opwekken. Er zijn subsidiemogelijkheden voor isolatie van uw woning. Maar ook voor warmtepompen en zonneboilers. U kunt subsidie aanvragen bij de overheid of via uw gemeente.

Duurzame maatregelen financieren met uw hypotheek

Uw hypotheek verhogen

Gaat u verbouwen? Als u overwaarde op uw huis heeft, kunt u misschien uw hypotheek verhogen. Maakt u gelijk uw huis energiezuiniger, dan kunt u tot 106% van de waarde van uw woning lenen. Zo kunt u extra geld besteden aan uw duurzame verbouwing.
Meer over hypotheek verhogen

Duurzaamheidskorting

Koopt u een huis met energielabel A? Of verbouwt u uw huis naar energielabel A? Dan krijgt u korting op uw hypotheekrente bij de start van een nieuw rentecontract. Dat is extra voordeel op uw maandlasten.   
Meer over duurzaamheidskorting Meer over het energielabel

Duurzaam Wonen Hypotheek

Een hypotheekdeel speciaal voor het financieren van energiebesparende maatregelen. U krijgt een aantrekkelijke rente. En u heeft ruim de tijd om te beslissen wat u wilt doen. 

Duurzaam Wonen Hypotheek
Energiebesparende maatregelen

Duurzame mogelijkheden

Weten welke energiebesparende maatregelen passen bij uw woning? Kijk op de website van onze partner De Energiebespaarders. Daar krijgt u inzicht in wat u kunt doen aan uw huis, wat energiebesparende oplossingen u kunnen opleveren en wat ze kosten.

Hoe financierden zij hun duurzame verbouwing?

Paul financierde zonnepanelen mee in zijn hypotheek.
Als u een huis koopt, kunt u extra lenen voor duurzame maatregelen.
Ivo en Sabine lossen hun hypotheek sneller af met bespaard geld.

Daarom kiezen voor duurzaam

Mogelijk lagere energierekening

Met energiebesparende maatregelen kunt u misschien besparen op uw energiekosten.

Beter milieu

Duurzaam wonen is beter voor het milieu. U gebruikt immers veel minder fossiele brandstoffen.

Prettiger wonen

Een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast.