Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheekrente-overzicht- actuele rentetarieven

Hoe werkt de rentetabel?

Ik heb geen hypotheek bij ABN AMRO Ik heb een hypotheek bij ABN AMRO
1. Kies voor Budget Hypotheek 1. Kies voor Budget of Woning hypotheek
2. Kies 'annuïtair' als aflosvorm 2. Kies de gewenste aflosvorm
3. Vink aan of u een actief betaalpakket heeft 3. Vink aan of u een actief betaalpakket heeft

 

Wat is het verschil tussen een Budget Hypotheek of een Woning Hypotheek?

Bij de Budget Hypotheek betaalt u 0,10% minder rente en is de offerte maximaal 3 maanden geldig, deze is  niet te verlengen. Bij de Woning Hypotheek kunt u de offerte wel verlengen. Bovendien daalt de rente mee, als de rente op de ingangsdatum van de nieuwe rentevaste periode lager is dan de rente in uw rente-aanbod.

 

ABN AMRO zorgt ervoor dat de getoonde rentes in de tabel zo betrouwbaar en actueel mogelijk zijn. Als de rentes onverhoopt (tijdelijk) niet juist zijn, is ABN AMRO niet aansprakelijk als u hierdoor schade lijdt.

Rente bekeken, wat nu?


Zelf uw hypotheek wijzigen: hypotheek t zelf

Gratis oriëntatiegesprek

Een oriëntatiegesprek is een gratis en vrijblijvend eerste gesprek met een hypotheekadviseur. Tijdens dit gesprek bekijkt u samen wat uw financiële mogelijkheden precies zijn. Zo bent u goed voorbereid op de volgende fase: hypotheekadvies.

afspraak maken of hypotheek berekenen
Zelf uw hypotheek wijzigen: hypotheek t zelf

Hypotheekrente wijzigen

De hypotheekrente staat nu relatief laag. Heeft u een hogere rente? Dan kan het verstandig zijn uw rente naar deze lagere rente aan te passen, zodat u een lager maandbedrag krijgt. Let op: een lagere rente betekent niet altijd een lager maandbedrag.

hypotheekrente wijzigen of direct in Internet Bankieren
Zelf uw hypotheek wijzigen: hypotheek t zelf

Hypotheek oversluiten

Is de hypotheekrente nu lager dan uw huidige hypotheekrente en wilt u ook lagere maandlasten? Of wilt u uw hypotheek verhogen omdat u geld nodig heeft voor een verbouwing? In beide gevallen kan het dan voordelig zijn om uw hypotheek over te sluiten.

hypotheek oversluiten of meer over vergoeding

Mogelijkheden voor risicospreiding met een rente-mix

 • Wat is een rente-mix?

  Bij een rente-mix kiest u voor verschillende rentevaste periodes bij meerdere leningdelen. Hierbij zijn alle combinaties mogelijk, bijvoorbeeld een combinatie van 2 jaar rentevast en een 12 jaars rentevaste periode. 

 • Wat zijn de voordelen van een rente-mix?

  • Mogelijk lagere maandlasten in de eerste rentevaste periode.

  • In de eerste rentevaste periode lost u meestal meer af dan wanneer u volledig kiest voor bijvoorbeeld een 20 jaars rentevaste periode.

 • Wat zijn de nadelen van een rente-mix?

  • Als de rente oploopt is het mogelijk dat u een hoger maandbedrag betaalt vanaf het moment van renteherziening. Hierdoor kan ook het opgebouwde financiële voordeel uit de eerste rentevaste periode komen te vervallen.
  • Bij een rente-mix kijkt men enerzijds naar uw maandbedrag en de hoogte van de aflossing. En anderzijds naar flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in uw leven en op marktrenteontwikkelingen. Uw persoonlijke wensen, uw situatie en uw risicobereidheid bepalen wat voor u de beste keuze is.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.