Hypotheek onder water?

Tips om restschuld te voorkomen

14 augustus 2017

Staat uw huis onder water? Dit betekent dat uw hypotheek op uw huis hoger is dan de waarde van uw woning. Zolang u het maandbedrag van uw hypotheek kunt betalen is dit geen probleem. Pas bij verkoop van uw huis kan dit een probleem geven: u heeft dan een restschuld. Er zijn verschillende mogelijkheden om een restschuld zoveel mogelijk te voorkomen. Lees onze tips.

3 tips om restschuld te voorkomen

  1. Aflossen

    Heeft u een (gedeeltelijke) aflossingsvrije hypotheek en voldoende spaargeld? Dan kan een deel van uw spaargeld worden gebruikt om uw hypotheek af te lossen. De spaarrente is nu lager dan de aftrekbare hypotheekrente.

  2. Sparen of extra premie storten

    Heeft u een bankspaarhypotheek of spaarhypotheek? Dan is extra sparen of extra premie storten een betere keus. Met extra rendement hierover kunt u dan eerder uw hypotheekschuld aflossen. Vraag een adviseur wat dit voor u betekent en wat de mogelijke gevolgen zijn.

  3. Belastingvrije schenking

    Een belastingvrije schenking van uw ouders is bij een restschuld een welkom cadeau. Bent u tussen de 18 en 40 jaar? Dan mogen uw ouders eenmalig €100.800 belastingvrij schenken, als u dit bedrag gebruikt voor het aflossen op uw hypotheekschuld.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Wonen zonder zorgen

Nu en in de toekomst zorgeloos en financieel gezond wonen. Ontdek de voordelen van een hypotheek bij ABN AMRO.

Persoonlijke en deskundig adviseur

Onze adviseurs helpen u graag. Vanaf het adviesgesprek begeleidt een persoonlijke adviseur u tijdens het hele proces.

Online hypotheek beheren

Ook na het afsluiten heeft u controle: via de beveiligde 'Mijn Hypotheek' omgeving in Internet Bankieren bekijkt en wijzigt u zelf makkelijk uw hypotheek.