Woningmarktmonitor

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente in 2022

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Blijven de huizenprijzen nog verder stijgen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2022 en 2023? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt.

 

Huizenprijzen stijgen dit jaar nog hard

6 juli 2022

De huizenprijzen zullen dit jaar nog hard stijgen, namelijk met zo'n 15%. Voor 2023 wordt een minder harde stijging verwacht. De hoge energieprijzen en de stijgende hypotheekrente dragen bij aan een daling van het aantal woningverkopen. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van juli 2022.

Korte rente stijgt, lange rente eerst omhoog, dan omlaag

23 september 2022

De inflatie in de eurozone is fors gestegen naar 9,1% in augustus. Een jaar terug lag het percentage op 3. Dat heeft effect op de korte hypotheekrente, maar werkt ook door op de lange rente. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor juli 2022

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.