Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente voor 2023

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Gaan de huizenprijzen weer stijgen? Heeft het zin om nu uw maximale hypotheek te berekenen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor de 2e helft van 2023? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt. 

 

Huizenprijzen zijn scherp gedaald

18 juli 2023

De huizenprijzen zijn scherp gedaald. Vooral oudere huizen met minder goed energielabel zijn in prijs gedaald. Verder wordt het aantal woningaankopen belemmerd doordat de bouw van nieuwe woningen achterblijft. Ook stijgt de hypotheekrente niet langer. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van juli 2023.

Korte rente verder omhoog, lange rente op termijn lager

22 september 2023 

"Wij houden er rekening mee dat de hypotheekrente met een korte rentevaste periode eerst zal stabiliseren en vanaf begin volgend jaar omlaag zal gaan. Zodra de tekenen dat de inflatie matigt duidelijker worden, kan de rente op hypotheken met een lange rentevaste periode verder omlaag.”, aldus Bram Vendel, econoom bij ABN AMRO. Lees de complete voorspelling. 

ABN AMRO

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.