Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente voor 2023 en 2024

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Gaan de huizenprijzen weer stijgen? Heeft het zin om nu uw maximale hypotheek te berekenen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2024? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt. 

 

Toekomst woningmarkt positiever

25 oktober 2023

De toekomst voor de woningmarkt ziet er positiever uit. De hypotheekrente is nog hoog, maar we verwachten dat die in 2024 gaat dalen. Ook mag u volgend jaar bij hetzelfde inkomen meer lenen voor een duurzamere woning. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van oktober 2023.

Korte hypotheekrente daalt in 2024

1 december 2023 

"We houden er rekening mee dat de hypotheekrente met een korte rentevaste periode eerst zal stabiliseren en halverwege 2024 omlaag zal gaan. De economische activiteit staat namelijk onder druk en de inflatie zal verder afnemen. Daarom komt er een eind aan de reeks renteverhogingen", aldus Bram Vendel, econoom bij ABN AMRO. Lees de complete voorspelling.

ABN AMRO

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.