Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente voor 2024

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Heeft het zin om nu uw maximale hypotheek te berekenen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2024? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt. 

 

De woningmarkt komt weer op gang!

24 januari 2024

De huizenprijzen stijgen dit jaar naar verwachting met 4% en in 2025 met nog eens 3,5%. Dit komt mede doordat de hypotheekrente sinds oktober daalt en de inkomens stijgen. De nieuwe leennorm biedt meer kansen voor starters en alleenstaanden. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van januari 2024.

Korte hypotheekrente daalt in 2024

20 februari 2024 

"Wij houden er rekening mee dat de rente op hypotheken met een korte rentevaste periode halverwege dit jaar omlaag gaat. De economische activiteit staat namelijk onder druk en de inflatie is behoorlijk afgenomen. Hierdoor komt er ruimte voor de Europese Centrale Bank (ECB) om haar rentetarieven te verlagen.", aldus Philip Bokeloh, econoom bij ABN AMRO. Lees de complete voorspelling.

ABN AMRO

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.