ABN AMRO

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente voor 2023

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Blijven de huizenprijzen nog verder stijgen? Heeft het zin om nu uw maximale hypotheek te berekenen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2023? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt. 

 

Huizenprijzen dalen verder

26 januari 2023

De huizenprijzen dalen dit jaar met zo'n 6% en ook in 2024 verwachten we een verdere daling. Dit komt door de hoge hypotheekrente en doordat het besteedbaar inkomen onder druk staat door de inflatie. Tegelijkertijd hechten kopers meer waarde aan een duurzaam huis. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van januari 2023.

Korte rente verder omhoog, lange rente op termijn lager

27 februari 2023 

"We houden er rekening mee dat de hypotheekrente met een korte rentevaste periode zal stijgen. Zodra de tekenen dat de inflatie matigt duidelijker worden, kan de rente op hypotheken met een lange rentevaste periode verder omlaag.”, aldus Jan-Paul van de Kerke, econoom bij ABN AMRO. Lees de complete voorspelling. 

ABN AMRO

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.