Woningmarktmonitor april 2022

Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente in 2022

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Blijven de huizenprijzen nog verder stijgen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2022? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt.

 

Groeiende onzekerheid na Russische inval

6 april 2022

De oorlog in Oekraïne zorgt voor onrust, ook bij woningzoekers. Daardoor verwachten we dat het aantal woningaankopen verder zal dalen. De hypotheekrente stijgt weer na jaren, maar blijft historisch laag. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van april 2022.

Lange en korte hypotheekrente stijgt beperkt

15 april 2022

De inflatie in Europa is het afgelopen jaar fors gestegen, van 1,3% in maart 2021 naar 7,5% in maart 2022. De stijging komt vooral door de hogere energieprijzen. Als de inflatie te hard oploopt, moet de Europese Centrale Bank (ECB) ingrijpen door de rentetarieven voor banken te verhogen. Dat heeft vooral effect op de korte hypotheekrente, maar werkt ook door op de lange rente. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor april 2022

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.