Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2020 en 2021

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de coronacrisis op de woningmarkt? En de verwachting voor de hypotheekrente? Wat doen de huizenprijzen verder dit jaar én in 2021? Lees het laatste nieuws over de hypotheekrente en de woningmarkt.

 

Voorspellingen 2020 omhoog, 2021 minder gunstig

Het aantal woningverkopen blijft toenemen en de huizenprijzen bereikten in augustus het hoogste niveau van de afgelopen anderhalf jaar. De belangrijkste reden is de daling van de hypotheekrente. De vooruitzichten voor 2021 zien er echter minder gunstig uit, zo staat in de Woningmarktmonitor van oktober 2020.

Korte rente blijft stabiel, lange rente kan dalen

De coronacrisis houdt de wereldeconomie nog steeds in zijn greep. Door de extra uitgaven van de overheid, stijgen de overheidsschulden en daarmee steeg de rente op overheidsleningen, wat een goede graadmeter is voor de hypotheekrente. Inmiddels is aan deze stijging een eind gekomen en we verwachten daardoor dat de rente op hypotheekleningen laag zal blijven. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Huizenmarkt ontwikkelingen en verwachtingen

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.