Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2020

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de coronacrisis op de woningmarkt? En de verwachting voor de hypotheekrente? Wat doen de huizenprijzen in 2020? Lees het laatste nieuws over de hypotheekrente en de woningmarkt.

 

Corona zet streep door woningmarkthausse

Het coronavirus bedreigt niet alleen onze gezondheid, maar ook die van de huizenmarkt. We verwachten dit jaar een stijging van de hypotheekrente en een daling van het aantal woningaan- en verkopen, zo staat in de woningmarktmonitor van april 2020.

Mogelijke stijging korte én lange hypotheekrente

Door de coronacrisis is het aannemelijker dat de hypotheekrente gaat stijgen dan verder gaat dalen. Dit geldt zowel voor leningen met een korte als voor leningen met een lange rentevastlooptijd. Lees de laatste voorspelling van de verwachting voor de hypotheekrente door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor januari 2020

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.