Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente in 2022

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Blijven de huizenprijzen nog verder stijgen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor 2022? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt.

 

Huizenprijzen blijven ook in 2022 stijgen

6 januari 2022

De huizenprijzen blijven ook in 2022 en 2023 nog stijgen, vooral door de lage hypotheekrente. Het aantal woningaankopen zal, door het beperkte aanbod, het komende jaar verder afnemen. Het is een belangrijk punt voor het nieuwe kabinet om het woningtekort terug te dringen. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van januari 2022.

Mogelijk blijft de korte en de lange rente stabiel

De coronacrisis houdt de wereldeconomie nog steeds in zijn greep. Door de extra uitgaven van de overheid, stijgen de overheidsschulden en daarmee steeg de rente op overheidsleningen, wat een goede graadmeter is voor de hypotheekrente. Inmiddels is aan deze stijging een eind gekomen en we verwachten daardoor dat de korte en lange rente op hypotheekleningen stabiel zal blijven. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor januari 2020

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.