Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2020 en 2021

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de coronacrisis op de woningmarkt? En de verwachting voor de hypotheekrente? Wat doen de huizenprijzen verder dit jaar én in 2021? Lees het laatste nieuws over de hypotheekrente en de woningmarkt.

 

Tij op de woningmarkt keert

De huizenprijzen zullen dit jaar nog met zo'n 6% stijgen, maar voor 2021 wordt een daling verwacht van 2%. Ondanks de corona-maatregelen gingen de woningbezichtigingen en -aankopen volop door, zo staat in de Woningmarktmonitor van juli 2020.

Korte én lange hypotheekrente stabiliseren

In het begin van de coronacrisis steeg de rente op overheidsleningen, wat een goede graadmeter is voor de hypotheekrente. Maar inmiddels is aan deze stijging een eind gekomen, wat er mede voor zorgt dat de stijging van de hypotheekrente ook tempert. Lees de laatste voorspelling van de verwachting voor de hypotheekrente door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor juli 2020

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.