Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2021 en 2022

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de invloed van de coronacrisis op de woningmarkt? En de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente in 2021? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt.

 

Huizenprijzen stijgen nóg meer in 2021 dan gedacht

13 april 2021

Het Economisch Bureau van ABN AMRO verwacht een nóg grotere stijging van de huizenprijzen in 2021, vooral door de lage hypotheekrente. Het aantal woningverkopen zal echter dalen, door de toenemende werkloosheid.

Korte rente blijft stabiel, lange rente kan dalen

De coronacrisis houdt de wereldeconomie nog steeds in zijn greep. Door de extra uitgaven van de overheid, stijgen de overheidsschulden en daarmee steeg de rente op overheidsleningen, wat een goede graadmeter is voor de hypotheekrente. Inmiddels is aan deze stijging een eind gekomen en we verwachten daardoor dat de rente op hypotheekleningen laag zal blijven. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor april 2021

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.