Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2020

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Wat is bijvoorbeeld de verwachting voor de hypotheekrente? Wat doen de huizenprijzen in 2020? Lees het laatste nieuws over de hypotheekrente en de woningmarkt.

 

Hypotheekrente blijft laag, huizenprijzen blijven stijgen

De huizenprijzen zullen in 2020 'slechts' met 4% stijgen, na de stijging van 7% in 2019. In 2019 was de hypotheekrente historisch laag. Naar verwachting zal deze nog iets verder kunnen dalen, zo staat in de woningmarktmonitor van januari 2020.

Hypotheekrente blijft laag en zal mogelijk nog verder dalen

De kans dat de rente op hypotheekleningen met een korte looptijd licht gaat dalen, is groter geworden. De verwachting is dat de rente op hypotheekleningen met een lange rentevaste looptijd langer laag blijft en mogelijk ook daalt. Lees de laatste voorspelling van de verwachting voor de hypotheekrente door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor januari 2020

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest u, of u kies voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.