Duurzaam beleggen in 5 punten

Duurzaam beleggen is de norm voor ABN AMRO. Het is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Deze 5 punten zijn belangrijk om te weten als u overweegt duurzaam te gaan beleggen.

 
u maakt andere keuzes

U maakt andere keuzes

Met een duurzame belegging maakt u andere keuzes dan met een traditionele belegging. Bijvoorbeeld door beleggingen in wapens, mijnbouw en controversiële olie- en gaswinning uit te sluiten. Het is aan te nemen dat duurzaam beleggen op de lange termijn meer loont dan traditionele beleggingen, maar bepaalde marktontwikkelingen kunnen nu nadelig zijn voor uw duurzame portefeuille. Het stijgen van olieprijzen bijvoorbeeld. Houd daar rekening mee.

rendement vergelijkbaar

Rendement is vergelijkbaar met traditionele beleggingen

Uit het onderzoek ‘From the stockholder to the stakeholder’ van Oxford University blijkt dat het toepassen van de ESG-criteria (environment, social en government – milieu, maatschappij en bestuur) geen nadelige invloed hoeft te hebben op het langetermijnrendement of het bedrijfsresultaat. Dus waarom zou u niet duurzaam beleggen?

het voelt goed

Het voelt goed

Eenvoudig maar belangrijk: het geeft een goed gevoel om duurzaam te beleggen. Veel beleggers hebben als doel (een deel van) hun vermogen na te laten aan de volgende generatie. Het voelt goed dat u behalve geld ook helpt om een betere wereld na te laten.

niet alleen ontwikkelde landen

Niet alleen beleggen in ontwikkelde landen

Bij duurzaam beleggen kiezen wij ervoor om ook in opkomende en ontwikkelingslanden te beleggen als het land concreet plannen heeft om bij te dragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ondanks dat er in deze landen veel uitdagingen zijn willen wij deze niet uitsluiten van de duurzame beleggingsportefeuilles. Het potentieel in ontwikkelingslanden is enorm en deze landen kunnen kapitaal goed gebruiken om op een duurzame wijze verder te ontwikkelen. Hiervoor hanteren wij een helder en gedisciplineerd beleggingsproces.

duurzaam is de norm

Duurzaam is geen uitzondering maar de norm

Op dit moment is ongeveer 14 miljard euro duurzaam belegd bij ABN AMRO. We willen dit in 2020 naar 16 miljard laten groeien. Duurzaam beleggen is daarmee voor ABN AMRO de norm.

Duurzaam Fondsen Mandaat

  • Beleggen in de juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij
  • Profiteren van expertise van duurzamefondsbeheerders
  • U belegt in innovatieve bedrijven

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Ook interessant

3 redenen om duurzaam te beleggen

Uw geld duurzaam beleggen is een goede manier om een positieve invloed te hebben. Zo kunt u invulling geven aan uw normen en waarden. Duurzaam beleggen is de nieuwe standaard. Maar waarom eigenlijk? 3 door beleggers vaak genoemde redenen op een rij.

De 4 trends in duurzaam beleggen

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op milieu, maatschappij en bestuur. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in duurzaam vermogensbeheer op een rij:

Hoe werkt het Duurzaam Fondsen Mandaat?

Duurzaam met ABN AMRO

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Laat uw nummer achter
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Vermogensbeheer.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.