De 4 trends in duurzaam beleggen

 

Meer dan ooit kunt u uw vermogen aanwenden om positieve invloed te hebben op mens, milieu en maatschappij. Zo levert uw potentiële winst ook winst op voor anderen. We zetten de 4 belangrijkste trends in duurzaam beleggen op een rij:

Kees van Dijkhuizen, CEO ABN AMRO:

ABN AMRO wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en ziet dat klanten duurzaamheid steeds belangrijker vinden.

van uitzondering naar norm

Van uitzondering naar de norm

Een paar jaar geleden was het nog een uitzondering maar nu is duurzaam beleggen steeds vaker de norm. Meer en meer mensen beleggen – een deel van – hun portefeuille duurzaam. Omdat ze bijdragen aan een betere wereld terwijl ze hun vermogen proberen te laten groeien. Bij Vermogensbeheer belegt al bijna 25% van onze klanten duurzaam!

focus op het klimaat

Focus op het klimaat

Uit het Parijs-akkoord wordt één ding duidelijk: het moet anders. We moeten beter zorgen voor mens, milieu en maatschappij. De grootste bedreiging is de opwarming van de aarde. 10 jaar geleden waren we daar nog niet zo mee bezig, maar nu willen we met onze investeringen een positieve bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

van uitsluiten naar betrokkenheid

Van uitsluiten naar betrokkenheid

De eerste duurzame beleggers richtten zich op een paar kleine, bijzonder groene bedrijven. Grotere, niet duurzame spelers werden uitgesloten. Dat lijkt logisch, maar heeft het ook het grootste effect? We gaan niet allemaal naar het duurzame speciaalzaakje op de hoek, maar vooral naar de grote supermarkten van de bekende ketens. Dat zijn (nog) niet de allerduurzaamste partijen, maar het zijn wel de organisaties die door te verduurzamen een enorm verschil kunnen maken.

van minder slecht naar zo goed mogelijk

Van ‘minder slecht’ naar ‘zo goed mogelijk’

Van ‘minder slecht’ naar ‘zo goed mogelijk’. Dat is de verschuiving die we zien binnen duurzaam beleggen. We kijken hierbij naar de ESG-score (environment, social en government – milieu, maatschappij en bestuur) en naar de 17 Sustainable Development Goals (de SDG’s of Duurzame ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. ‘Minder slecht’ is dan bijvoorbeeld minder CO2 uitstoot en ‘zo goed mogelijk’ is inzetten op hernieuwbare energie.

Duurzaam Fondsen Mandaat

  • Beleggen in de juiste balans tussen mens, milieu en maatschappij
  • Profiteren van expertise van duurzamefondsbeheerders
  • U belegt in innovatieve bedrijven

Aan beleggen zijn risico’s verbonden

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Ook interessant

3 redenen om duurzaam te beleggen

Uw geld duurzaam beleggen is een goede manier om een positieve invloed te hebben. Zo kunt u invulling geven aan uw normen en waarden. Duurzaam beleggen is de nieuwe standaard. Maar waarom eigenlijk? 3 door beleggers vaak genoemde redenen op een rij.

Duurzaam beleggen in 5 punten

Duurzaam beleggen is de norm voor ABN AMRO. Het is dé manier om met uw vermogen impact te maken op mens, milieu en maatschappij. Maar waar te beginnen? Hier zijn vijf punten waar u op kunt letten.

Hoe werkt het Duurzaam Fondsen Mandaat?

Duurzaam met ABN AMRO

Komt u er niet uit?

Bellen

U belt ons

Op werkdagen tussen 8.00 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur. Tegen lokaal tarief.
 
Bel 088 388 9779
Wordt teruggebeld

Wij bellen u

Laat uw nummer achter en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
Laat uw nummer achter
Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.

Komt u er niet uit?

Gloeilamp

Heeft u een vraag?

Kijk voor een antwoord bij de meestgestelde vragen over Vermogensbeheer.
Wordt teruggebeld

Bel ons direct

Bel ons met al uw vragen over Vermogensbeheer. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Bel 088 388 9779

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en u wordt gebeld om een afspraak in te plannen.