Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hoeveel tijd kost beleggen?

We gaan ervan uit dat u wilt beleggen voor de lange termijn. Met uw keuze uit het assortiment van aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s - uw portefeuille - wilt u over meerdere jaren een goed rendement behalen. Niet vandaag of morgen. Wat moet u dan weten en hoeveel tijd kost dat?

 

Neem tijd voor een goede voorbereiding

Voordat u begint is het goed om te weten wat u van beleggen mag verwachten. Weet bijvoorbeeld wat de risico’s van beleggen kunnen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat u de kenmerken van de beleggingsinstrumenten kent waarin u belegt. Hier leest u meer over o.a. aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s. 

Voordat u koopt of verkoopt

Wilt u een aandeel kopen of verkopen? Bekijk dan altijd eerst de aandelenkoersen en de fundamentele opinies van onze experts. Wilt u een order opgeven voor een beleggingsfonds of ETF? Maak dan gebruik van onze Fondsselector. Van elk fonds vindt u hier ook de Essentiele Beleggersinformatie. 

Volg het nieuws in grote lijnen

Als u focus heeft op de lange termijn, hoeft u niet elk uur de koersen en het beursnieuws te  volgen. Wel is het belangrijk dat u weet welke economische thema’s actueel zijn. Met onze beleggingsstrategie en de wekelijke nieuwsbrief bent u op de hoogte. Als u alleen belegt in een beperkt aantal aandelen, is het wel verstandig om regelmatig de koersen te controleren. Zeker als deze aandelen uit hetzelfde land komen of in dezelfde sector zitten. Door meer spreiding aan te brengen in uw portefeuille, verkleint u de kans op grote waardeschommelingen van uw portefeuille waardoor u minder hoeft bij te sturen.

Wat past bij u?

Er zijn momenten waarop het verstandig is om meer tijd in beleggen te stoppen:

 • Ligt u toch wakker van koersschommelingen? Misschien is het dan tijd om te kijken naar een portefeuille die minder risicovol is of meer gespreid is.  
 • Is uw beleggingsdoel nog hetzelfde? Soms verandert uw beleggingsdoel. Sluit uw portefeuille daar dan nog bij aan? Wij raden u aan om dit minstens 1 keer per jaar na te gaan.

Kortom: het hoeft niet veel tijd te kosten

Met een goede voorbereiding hoeft u er niet dagelijks tijd in te stoppen. Maar hoe meer tijd u er aan besteedt, hoe meer u weet van beleggen en van uw beleggingen. En dat is zeker geen slechte investering.

Kies de beleggingsvorm die bij u past

Begeleid Beleggen

 • U krijgt online begeleiding bij uw keuze voor 1 van 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen.
 • U maakt gebruik van de kennis van een ervaren team van experts. Samen zoeken zij constant naar het beste rendement binnen uw risicogrenzen.
 • U kunt al inleggen vanaf € 20.

Zelf Beleggen Basis

 • U kiest uit een overzichtelijk assortiment beleggingsfondsen, aandelen en ETF's.
 • U belegt tegen lage kosten.
 • U heeft de beschikking over handige tools en nieuws en opinies van onze experts.

Zelf Beleggen Plus

 • U heeft de keuze uit meer dan 30.000 beleggingsproducten van beurzen uit 22 landen wereldwijd.
 • Orders voert u razendsnel door via het professionele beleggingsplatform Mijn Dealingroom.
 • U heeft de beschikking over fundamentele opinies en realtime koersinformatie.