Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Wat is een goede eerste belegging?

Wat is een goede eerste belegging?

U bent er klaar voor. U heeft voldoende saldo op uw tegenrekening en u wilt uw eerste belegging kopen. Maar wat precies? Wat is nou een goede keuze? Misschien weet u al precies wat u wilt. Weet u het nog niet, dan vertellen we u hier graag waar u op kunt letten.

 
 1. Kies welk risico u wilt lopen

  Heeft u een duidelijk doel waarvoor u vermogen wilt opbouwen? En wilt u hier veel of weinig risico voor lopen? Door uw doel en het risico te bepalen, kunt u voor uzelf nagaan welk beleggingsinstrument bij u past. Over het algemeen brengt beleggen in aandelen namelijk meer risico met zich mee dan beleggen in beleggingsfondsen of ETF's. U kunt het risico van uw belegging o.a. spreiden door er een langere tijd in te beleggen.

 2. Kies wat bij uw kennis past

  Heeft u van iemand gehoord dat hij succesvol belegt in een bepaald aandeel en lijkt u dat ook wat? Lees dan eerst meer informatie over dit bedrijf. Zo begrijpt u beter waar u in gaat beleggen en wat u mag verwachten. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze fundamentele opinies van een groot aantal aandelen. Hierin leest u een expertanalyse van het aandeel en een suggestie voor beleggers: kopen, houden of verkopen. Of leer meer over de kenmerken van beleggingsfondsen en ETF’s in de Beleggers Academy. U kunt fondsen en ETF’s ook makkelijk onderzoeken en vergelijken met de Fondsselector.

 3. Kies wat bij uzelf past

  Succesvol beleggen is meestal een kwestie van geduld. Want pas op de lange termijn is de kans op een goed rendement het grootst. Dus zijn dagelijkse koersschommelingen van beperkte invloed op het rendement over vele jaren. Wordt u van een kleine koersdaling toch al nerveus? Dan passen breed gespreide beleggingsfondsen of ETF’s wellicht beter bij u dan een portefeuille met een paar aandelen, die vaak een grilliger koersverloop hebben.

 4. Wilt u liever rustig of voorzichtig beginnen?

  U hoeft niet direct met veel geld te gaan beleggen. U kunt ook met een klein bedrag beginnen en kijken hoe dat gaat. Doet u dat in een beleggingsfonds of een ETF uit het basisassortiment, dan betaalt u geen transactiekosten. Zo kunt u ook met kleine bedragen spreiding in uw portefeuille aanbrengen.

 5. Let op de kosten!

  Kosten kunnen van grote invloed zijn op uw rendement. Bekijk daarom vooraf of de kosten voor een transactie in verhouding staan tot het gewenste rendement. Transactiekosten verschillen bovendien per beleggingsinstrument. Bij de koop of verkoop van beleggingsfondsen betaalt u bij Zelf Beleggen Basis geen transactiekosten.

Kies de beleggingsvorm die bij u past

Begeleid Beleggen

 • U krijgt online begeleiding bij uw keuze voor 1 van 5 ABN AMRO ESG Profielfondsen.
 • U maakt gebruik van de kennis van een ervaren team van experts. Samen zoeken zij constant naar het beste rendement binnen uw risicogrenzen.
 • U kunt al inleggen vanaf € 20.

Zelf Beleggen Basis

 • U kiest uit een overzichtelijk assortiment beleggingsfondsen, aandelen en ETF's.
 • U belegt tegen lage kosten.
 • U heeft de beschikking over handige tools en nieuws en opinies van onze experts.

Zelf Beleggen Plus

 • U heeft de keuze uit meer dan 30.000 beleggingsproducten van beurzen uit 22 landen wereldwijd.
 • Orders voert u razendsnel door via het professionele beleggingsplatform Mijn Dealingroom.
 • U heeft de beschikking over fundamentele opinies en realtime koersinformatie.