Naar de navigatie Naar de inhoud

Beleggingsproducten

Beleggen zoals u wilt, waarin u wilt

Wilt u beleggen in aandelen? Of in opties? Belegt u liever in beleggingsfondsen of kiest u voor individuele aandelen? Beleggen is keuzes maken. Kies voor gunstige tarieven en handige beleggingstools: beleg bij ABN AMRO. Hieronder vindt u een overzicht van onze beleggingsproducten.

Beleggen in aandelen

Een aandeel is het bewijs dat u deelnemer bent in het kapitaal van een bedrijf. U kiest voor beleggen in aandelen als u kans wilt maken op koerswinst. Daarnaast ontvangt u op aandelen meestal dividend. Dat is het geld dat aan aandeelhouders kan worden uitgekeerd als het bedrijf winst maakt.

Beleggen in beleggingsfondsen

Als u belegt in een beleggingsfonds, wordt u samen met andere beleggers die deelnemen eigenaar van dat beleggingsfonds. De beleggingen van een beleggingsfonds zijn gespreid. Net als aandelen kunnen beleggingsfondsen dividend uitkeren.

Beleggen in Exchange-traded fund (ETF)

Een exchange-traded fund (ETF), ook wel indexfonds of indextracker genoemd, is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex. De beheerkosten van een ETF's zijn relatief laag. En de beheerder van de ETF's maakt geen eigen keuze bij de samenstelling van zijn beleggingsportefeuille, zoals bij een actief beheerd beleggingsfonds.

Beleggen in edelmetaal

Bij ABN AMRO kunt u beleggen in goud, zilver, platina of palladium. Uw beleggingen in edelmetaal worden bijgeschreven op uw beleggingsrekening.

Beleggen in obligaties

Een obligatie is een schuldbewijs van een bedrijf of de overheid. Als u belegt in obligaties krijgt u meestal jaarlijks een vaste rente (coupon). Een obligatie heeft meestal een einddatum. Het bedrijf of de overheid die de obligatie uitgeeft, moet aan het einde van de looptijd uw geld terugbetalen. De waarde van obligaties wordt vooral bepaald door het kredietrisico en de marktrente.

Beleggen in opties

Bent u een actieve en ervaren belegger? Bij ABN AMRO heeft u uitgebreide mogelijkheden om in opties te handelen. Bijvoorbeeld in aandelenopties op de AEX-fondsen, Midkap-fondsen en in indexopties. Ook kunt u handelen in aandelenopties op buitenlandse beurzen, bijvoorbeeld in opties USA.

Beleggen in Turbo's, Boosters & Traders

Met Turbo's, Boosters & Traders speelt u in op een koersbeweging van een aandeel, index, obligatie, valuta of grondstof. Een kleine wijziging in de beurskoers van de onderliggende waarde kan grote gevolgen hebben voor de koers van de Turbo, Booster of Trader. Dit betekent: veel winst of veel verlies. Turbo's, Boosters & Traders zijn daarom alleen geschikt voor zeer ervaren beleggers die bereid zijn veel risico te nemen.

Beleggen in gestructureerde producten

Gestructureerde producten zijn op een ingewikkelde manier samengesteld. Het zijn combinaties van opties met bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Ze verschillen in kenmerken en risico's.

Duurzaam beleggen

Bij beleggen in duurzaamheid is de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een onderneming minstens zo belangrijk als het financiële resultaat.

Bitcoins en andere cryptocurrency

Veel klanten zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van Bitcoins. U kunt er nog niet via ABN AMRO in beleggen. Wel volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Inschrijven op emissies

Bedrijven kunnen nieuwe aandelen of obligaties uitgeven. Dit heet een emissie. Bij een emissie geldt meestal een korte periode waarin u kunt inschrijven op deze nieuwe aandelen of obligaties. Wilt u inschrijven op een emissie? Dan betaalt u hiervoor meestal geen transactiekosten.

Vragen?

 • Waar wordt de stand van de AEX op de site vermeld?

  De actuele koersen vindt u op de koersenpagina Indices.

 • Waarom toont ABN AMRO binnen Internet Bankieren geen actuele koersen van Amerikaanse aandelen?

  Dat heeft te maken met de voorwaarden van de Amerikaanse beurzen New York Stock Exchange en NASDAQ. ABN AMRO is vanaf 30 juni 2006 verplicht om de Amerikaanse aandelenkoersen met 20 minuten vertraging weer te geven.

  Wij begrijpen dat dit voor u vervelend is, omdat u handelt op basis van verouderde informatie. Wij adviseren u om te kiezen voor het inleggen van limietorders in plaats van bestensorders om uzelf tegen mogelijke koersschommelingen te beschermen.

 • Waarom zijn de koersen van beleggingsfondsen bij Internet Bankieren en Mijn Dealingroom dag vertraagd?

  De klassieke (beursgenoteerde) fondsen zijn in Mijn Dealingroom direct beschikbaar. Dat geldt niet voor de girale (niet beursgenoteerde) fondsen, die zijn met enige vertraging beschikbaar. 

  Dat komt doordat de girale fondsen ná de opening 's ochtends van de klassieke fondsen op de beurs nog gecontroleerd moeten worden, ingebracht en geautoriseerd en soms omgerekend (bijv. van USD-koersen naar EUR-koersen).

  Dit controleproces gebeurt op verschillende tijdstippen, voor Euronextfondsen tussen 11.30 en 14.00 en Luxemburg genoteerde fondsen later. Pas daarna komt de betreffende koers van het girale fonds in de ABN AMRO Fondsdatabase.

  U kunt in de tussentijd vast naar de klassieke tegenhanger kijken. Net als de fondshuizen en Teletekst publiceert Morningstar ook de klassieke beursgenoteerde-koers.

 • Waar vind ik de kenmerken van (buitenlandse) beurzen?

  Bekijk het overzicht van de kenmerken van buitenlandse beurzen.

Vragen? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 uur tot 17.30 uur.

0900 - 9215  ( uitleg belkosten )