Naar de navigatie Naar de inhoud

Hypotheek overnemen van uw partner

Uw partner uitkopen als u uit elkaar gaat

Gaan u en uw partner niet samen verder in uw gezamenlijke koopwoning? Een van de oplossingen is dat een van de partners de hypotheek overneemt. Dit betekent dat de andere partner wordt uitgekocht. Welk deel van de woning van de partner is, is vastgelegd in de eigendomsakte.

 

Wie blijft in de woning?

Niet iedereen kan zomaar de hypotheek in zijn eentje betalen. Daarom blijft de partner die het meeste verdient vaak in de woning wonen. De andere partner wordt dan uitgekocht.

Uw partner uitkopen

Besluiten u en uw partner dat u in de woning blijft wonen? U neemt dan de hypotheek over. Maar eerst koopt u uw partner uit. Dit doet u volgens de afspraken die u gemaakt heeft. Deze zijn vastgelegd in de huwelijkse voorwaarden, samenlevingsovereenkomst of hypotheekakte. U verdeelt ook de overwaarde.

 

Overnemen en verhogen

Neemt u de hypotheek over van uw partner? U kunt het deel van uw partner overnemen met geld dat u gespaard heeft. Heeft u geen spaargeld? Verhoog dan uw hypotheek. Bespreek de mogelijkheden met uw adviseur.

Allebei verhuizen

Kan geen van u beiden de hypotheek alleen betalen? In dat geval moet u de woning verkopen. Daarna kunt u een nieuwe woning kopen of een huurwoning zoeken.

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief