Hypotheekrente wijzigen

Profiteer van een lage hypotheekrente

Lager maandbedrag hypotheek

Profiteren van de lage hypotheekrente? Dat kan als uw rentevaste periode afloopt, maar ook tijdens de looptijd is er meer mogelijk dan u denkt. Bekijk hieronder uw mogelijkheden en zie in 'Mijn hypotheek' of uw hypotheek per maand goedkoper kan.

Wat kan ik wijzigen aan mijn hypotheekrente?

Rente: aan het eind van de rentevaste periode

Uw rentevaste periode loopt af en u heeft een nieuw rentevoorstel ontvangen. Kies zelf uw hypotheekrente in Internet Bankieren. En bekijk uw nieuwe maandbedrag.

Tussentijds rente wijzigen

Rente tussentijds aanpassen? Daar betaalt u dan meestal wel een vergoeding voor. Toch kan het zijn dat u dan nog steeds voordeliger uit bent. Kies om deze kosten gespreid te betalen (rentemiddeling) of betaal in de vergoeding in één keer.

Tariefklasse wijzigen

Heeft u een aflossing gedaan op uw hypotheek of is de marktwaarde (WOZ-waarde) van uw huis gestegen? Dan valt uw hypotheek misschien in een andere tariefklasse voor de hypotheekrente. De tariefklasse wordt bepaald aan de hand van de verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de marktwaarde van uw woning. Hoe meer u leent in verhouding tot de marktwaarde, hoe meer rente u betaalt.

Rentesoort wijzigen van variabel naar vast

Heeft u nu een variabele hypotheekrente en wilt u deze omzetten in een vaste rente? Dat kan op elk moment. In Internet Bankieren past u de rentesoort zelf aan.

header

Hypotheekrente aanpassen interessant voor u?

Bekijk het met onderstaande gegevens:

  • Uw rentesoort: vaste of variabele rente.
  • Uw huidige hypotheekvorm.
  • De looptijd van uw rentevaste periode.

Heeft u nog een bufferrente? Deze bieden wij niet meer aan. U kunt nu uw bufferrente zonder vergoeding omzetten naar een nieuwe rentevaste periode.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Inzicht in uw hypotheek

Bekijk uw hypotheek in  Internet Bankieren of via de ABN AMRO app. Veilig en makkelijk.

Zelf uw hypotheek aanpassen

Van rente aanpassen tot extra aflossen. Wijzig online uw hypotheek makkelijk zelf.

Beste hypotheekverstrekker 2019

Snel, deskundig en flexibel. ABN AMRO heeft maar liefst 2 Gouden Lotus Awards gewonnen.