Kosten koophuis berekenen

Van hypotheek tot overdrachtsbelasting

Hoeveel kost een huis kopen?

Bereken hoeveel hypotheek u kunt krijgen en bekijk daarna uw persoonlijke hypotheekberekening in een pdf. Daarin staan alle kosten op een rij: van hypotheek tot overdrachtsbelasting. Bekijk ook de video.

Bereken maandlasten

Bereken uw maandlasten

Als u een huis koopt, wilt u niet alleen weten hoeveel u maximaal kunt lenen, maar ook hoeveel u elke maand gaat betalen aan rente en aflossing. Bereken zelf eenvoudig uw maandbedrag.

Verschil kosten bestaand huis en nieuwbouw

Een woning kopen, kost meer dan alleen de koopsom. Het type woning dat u koopt, heeft ook invloed op de kosten. Bekijk de verschillen in kosten tussen een bestaande woning en een nieuw huis. En lees over de 0,2% korting bij een energiezuinige woning.

De waarde van het huis

Ook de waarde van het huis dat u wilt kopen bepaalt hoeveel hypotheek u krijgt. Uw woning is namelijk het onderpand van uw hypotheek. In 2018 mag u 100% lenen van de waarde van uw woning.

Hypotheek en inkomen

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen, hangt af van uw inkomen. Bent u in loondienst, zzp'er of gaat u binnenkort met pensioen? Lees wat dat betekent voor uw hypotheek.

Perspectiefverklaring

Bent u uitzendkracht en wilt u een huis kopen? Dat kan met een perspectiefverklaring: een soort werkgeversverklaring voor uitzendkrachten. Lees hoe u in aanmerking kunt komen.

Studieschuld

Heeft u een studieschuld en wilt u een huis kopen? Dan kunt u minder hypotheek krijgen, omdat u ook de maandlasten van uw studieschuld moet kunnen blijven betalen. Lees wat dat voor u betekent.

Smartphone

Hypotheek en smartphone op afbetaling

Heeft u een telefoonabonnement met een smartphone op afbetaling? Dan betaalt u elke maand voor uw toestel via uw abonnement. Lees wat dat betekent voor het aanvragen van een hypotheek.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Afspraak zelf inplannen

Plan online zelf een afspraak in : soms nog dezelfde dag.

Hypotheekgesprek vanuit huis

Binnen 24 uur, ook 's avonds of in het weekend, met beeldbankieren.

Scherpe hypotheekrentes

Bekijk onze scherpe hypotheekrentetarieven.