Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Hypotheek met een perspectiefverklaring

Als flexwerker een huis kopen

 

Doet u uitzendwerk en wilt u een huis kopen? Vraag dan bij uw uitzendbureau een perspectiefverklaring aan. Daarmee geeft u ons bewijs dat uw inkomen waarschijnlijk gelijk blijft en dat u uw huis straks kunt (blijven) betalen. Zo kunt u ook zonder vast contract een hypotheek afsluiten. Kijk snel hoe het werkt. Of maak een afspraak voor een hypotheekgesprek.

 

Wat is een perspectiefverklaring?

Met een perspectiefverklaring kunt u als uitzendkracht een hypotheek afsluiten. De verklaring laat zien dat u voldoende mogelijkheden heeft om in de toekomst aan het werk te blijven. Om dat te kunnen bepalen, kijkt het uitzendbureau naar:

 • Uw opleiding

 • Uw werkervaring

 • De functie(s) die u uitoefent of kunt uitoefenen

 • Uw persoonlijke competenties. Dat zijn bijvoorbeeld: kennis, vaardigheden, motivatie en persoonlijke kwaliteiten

 • De situatie op de arbeidsmarkt

Wanneer kunt u een perspectiefverklaring aanvragen?

U kunt een perspectiefverklaring aanvragen als u tenminste 12 maanden voor een uitzendbureau werkt. En als uw uitzendbureau is aangesloten bij de Stichting Perspectiefverklaring. Kijk of uw het uitzendbureau waar u voor werkt ook is aangesloten.

Uw perspectiefverklaring aanvragen

U kunt een perspectiefverklaring aanvragen via uw intercedent bij het uitzendbureau. Zo gaat uw aanvraag:
 1. Dossiercheck

  Uw persoonlijke gegevens worden gecontroleerd. Denk aan uw CV, diploma’s, certificaten en uw werkgeschiedenis.
 2. Onderzoek

  Hierbij wordt onder andere gekeken naar uw inzetbaarheid, motivatie en flexibiliteit.
 3. Persoonlijk gesprek

  De intercedent bespreekt met u de dossiercheck en het onderzoek. Is alles in orde? Dan krijgt u een perspectiefverklaring.
 

Geldigheid perspectiefverklaring

De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. U heeft dus de tijd om een huis te kopen en uw hypotheek te regelen. U moet in deze 6 maanden wel nog steeds bij hetzelfde uitzendbureau werken.

Zzp'er?

Ook als zzp’er kunt u een hypotheek krijgen. Zelfs als u pas 1 jaar als zelfstandige werkt. Lees meer over onze ZZP Hypotheek.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna of neem contact met ons op.