Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Laborant met handschoenen, masker en wit pak houdt chip vast

Koers ASML

Actueel nieuws en koers ASML aandelen

Wilt u aandelen ASML kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Bekijk hier diverse koersgegevens over ASML aandelen, waaronder de openingskoers, slotkoers, het handelsvolume en de actuele koers vandaag. Daarnaast kunt u de historische koers tot 10 jaar geleden bekijken in de grafiek of het laatste relevante beleggingsnieuws over ASML lezen. De aandelen ASML zijn populair onder beleggers en staan genoteerd op zowel de AEX als de NASDAQ

Het Nederlandse ASML is een toonaangevende fabrikant van machines voor de productie van halfgeleiders, met name steppers en scanners voor de productie van microchips. Het bedrijf is in 1984 opgericht na een joint venture tussen Philips en chipmachinefabrikant Advanced Semiconductor Materials International (ASMI). Alle grote producenten van halfgeleiders, onder wie Intel, Samsung en Taiwan Semiconductor Manufacturing, gebruiken producten van ASML. De kans is dus groot dat u deze chips terugvindt in uw smartphone, tablet, pc, auto of medische apparatuur. U kunt direct ASML aandelen kopen met een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening.

Man op de bank kijkend naar laptop

Beleggen in ASML?

Wilt u aandelen ASML kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Geef dan direct uw order op in Internet Bankieren. 

Nog geen beleggingsrekening bij ABN AMRO? Bekijk dan de mogelijkheden met Zelf Beleggen Basis en – Plus om het aandeel ASML aan uw beleggingsportefeuille te kunnen toevoegen.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wellicht ook interessant

Actuele koersinformatie

Bekijk de actuele beurskoersen van verschillende beleggingsinstrumenten, beurzen en realtime indices wereldwijd. Naast de actuele aandelen- en optiekoersen vindt u hier de koersen van beleggingsfondsen, ETF's, staatsobligaties en meer.

Beursnieuws en strategie

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Leiden koersschommelingen tot een andere waardering van uw beleggingen? En wat is de visie van de beleggingsexperts van ABN AMRO op de toekomst? 

Meer leren over beleggen

In Leren Beleggen leert u o.a. wat de mogelijkheden en risico’s van de beleggingsproducten zijn. Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Kennis om betere keuzes te kunnen maken.