Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Close-up van tankdop met slang erin

Koers Royal Dutch Shell

Actueel nieuws en koers Shell aandelen

Wilt u aandelen Royal Dutch Shell kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Bekijk hier diverse koersgegevens over Shell aandelen, waaronder de openingskoers, slotkoers, het handelsvolume en de actuele koers vandaag. Daarnaast kunt u de historische koers tot 10 jaar geleden bekijken in de grafiek of het laatste relevante beleggingsnieuws over Shell lezen.

Shell is een Nederlands-Brits olie- en gasbedrijf dat olie, gas en petroleumproducten produceert, transporteert en raffineert. Het is een van de grootste staatsonafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen ter wereld waarin belegd kan worden. Onder beleggers wordt Shell vooral gewaardeerd door het constante en betrouwbare dividendbeleid. Het bedrijf staat ook bekend als Royal Dutch Shell (RDS) of Koninklijke olie. Het huidige bedrijf is opgericht in 1907 en het hoofdkantoor staat in Den Haag.

Er zijn twee type Shell aandelen uitgegeven: "A" en "B" -aandelen. De “A” -aandelen zijn eigendom van de voormalige Koninklijke Nederlandse vennootschap en worden verhandeld op de AEX, terwijl de “B” -aandelen worden verhandeld onder de voormalige Shell Transportation & Trading Plc op de LSE. Het belangrijkste verschil tussen beide aandelen betreft de dividendbelasting, waarbij de “A” -aandelen onderworpen zijn aan bronbelastingbeperkingen. U kunt direct Shell aandelen kopen met een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening.

Man op de bank kijkend naar laptop

Beleggen in Shell?

Wilt u aandelen Shell kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Geef dan direct uw order op in Internet Bankieren. 

Nog geen beleggingsrekening bij ABN AMRO? Bekijk dan de mogelijkheden met Zelf Beleggen Basis en – Plus om het aandeel Shell aan uw beleggingsportefeuille te kunnen toevoegen.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wellicht ook interessant

Actuele koersinformatie

Bekijk de actuele beurskoersen van verschillende beleggingsinstrumenten, beurzen en realtime indices wereldwijd. Naast de actuele aandelen- en optiekoersen vindt u hier de koersen van beleggingsfondsen, ETF's, staatsobligaties en meer.

Beursnieuws en strategie

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Leiden koersschommelingen tot een andere waardering van uw beleggingen? En wat is de visie van de beleggingsexperts van ABN AMRO op de toekomst? 

Meer leren over beleggen

Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Dat kan bijvoorbeeld met onze verdiepende artikelen.