Verzekeringscheck

Altijd de juiste verzekeringen

Wanneer uw persoonlijke situatie verandert, is het tijd om uw verzekeringen te checken. Bijvoorbeeld als u trouwt, verhuist of een kindje krijgt. Zo voorkomt u dubbele verzekeringen of onderverzekering. Wilt u snel checken welke verzekeringen u nu heeft? In Internet Bankieren vindt u ze overzichtelijk bij elkaar.

Werk en inkomen

Stel, u wordt ontslagen of u raakt arbeidsongeschikt. Bent u dan verzekerd voor juridische bijstand? En hoe zit het met verzekeren en ondernemen? Zorg dat u uw zaken goed voor elkaar heeft.

Overlijden

Overlijden is niet het leukste onderwerp om bij stil te staan. Toch is het belangrijk een aantal zaken goed te regelen. Zodat de nabestaanden bijvoorbeeld in het huis kunnen blijven wonen. Of dat de kosten voor een studerend kind betaald kunnen worden.

Samenwonen of trouwen

Check welke verzekeringen u dubbel heeft en welke u wilt aanhouden. Geef hier ook de wijziging van uw gezinssamenstelling door.

Studeren

Welke verzekeringen moet uw studerende kind afsluiten? En welke verzekeringen past ú aan? Zorg dat uw kind tijdens studie of op kamers goed verzekerd blijft.

Kinderen

Kind gekregen of gaat uw (laatste) kind de deur uit? Geef altijd de aanpassingen in uw gezinssamenstelling door zodat u goed verzekerd blijft. En zorg dat uw kind meeverzekerd is of zichzelf goed verzekert.

Reizen

Ook op vakantie kan het soms misgaan. Ga daarom altijd goed verzekerd op reis. En controleer regelmatig of uw dekkingen nog passen bij uw situatie en wensen.

Kostbaarheden

De waarde van uw kostbare spullen kan in de loop van de tijd veranderen. Controleer daarom regelmatig of u de dekking van de verzekering van uw kostbare spullen ook moet aanpassen.

Scheiden

Maak een overzicht van al uw verzekeringen. Beslis dan wie welke verzekering aanhoudt en wie een nieuwe verzekering afsluit. Geef hier ook de aanpassing van uw gezinssamenstelling door.

Autorijden

Auto gekocht? Check of de dekkingen niet overlappen met uw reisverzekering of pechhulp via de ANWB. En is een allriskdekking nog wel nodig? Bij oudere auto's hoeft dat vaak niet meer.

Verbouwen en verhuizen

Verbouwen en verhuizen hebben invloed op de verzekeringen. Bijvoorbeeld omdat uw nieuwe huis groter is of beter beveiligd, of omdat u meer spullen heeft. Als u verhuist, moet u ook uw risico-adres aanpassen.