Naar de navigatie Naar de inhoud

Verzekerd van een goede reis

Zelfs bij een goede voorbereiding kan er toch wat mis gaan op vakantie. Ga daarom goed verzekerd op reis. Controleer ook regelmatig of uw reisverzekeringen nog passen bij uw situatie en wensen.

kinderen
 

Kortlopende reisverzekering

De Kortlopende Reisverzekering verzekert uw bagage tijdens uw vakantie tegen diefstal en verlies. Ook bent u verzekerd tegen onvoorziene kosten door ongevallen of ziekte. U sluit de Kortlopende Reisverzekering voor elke afzonderlijke vakantie apart af.

Doorlopende Reisverzekering

Gaat u vaker dan 2 keer per jaar op vakantie? Dan kan het voordeliger zijn om een Doorlopende Reisverzekering af te sluiten. U hoeft dan niet voor iedere vakantie een nieuwe reisverzekering af te sluiten. U bent het hele jaar voor een onbeperkt aantal vakanties verzekerd. U kiest zelf waarvoor u extra verzekerd wilt zijn, zoals werelddekking, annulering, geneeskundige kosten of pechhulp Europa. Zo betaalt u alleen voor wat u echt nodig heeft.

 

Kortlopende Annuleringsverzekering

Een Kortlopende Annuleringsverzekering sluit u per reis af. Deze verzekering vergoedt uw reissom of een deel ervan als u uw reis moet annuleren of als u eerder dan gepland naar huis moet. Ook bent u verzekerd tegen vertraging. Dat geldt als u langer dan 3 dagen reist en uw vliegtuig, bus, trein of boot met meer dan 8 uur vertraagd is.

Kinderen mee?

Met kinderen op vakantie bent u extra kwetsbaar. Daarom is het goed om uw dekkingen te controleren. Denk bijvoorbeeld aan het meeverzekeren van geneeskundige kosten. Of het afsluiten van een annuleringsdekking. Heeft u net een baby? Pas dan de gezinssamenstelling bij uw verzekeringen aan. 

 

Tablet of smartphone mee?

De smartphone en tablet gaan vaak mee in de handbagage. Heeft u een ABN AMRO Doorlopende Reisverzekering? Dan zijn deze spullen beperkt meeverzekerd. Een andere mogelijkheid is om ze mee te verzekeren op de buitenshuisdekking van uw Inboedelverzekering. U heeft wel een eigen risico van € 100,- per reis.

Met de auto op pad

Met Pechhulpverzekering bent u ook voor schade aan uw auto onderweg verzekerd van vervangend vervoer of een reparatie van uw eigen auto. Met een Autorechtsbijstandsverzekering krijgt u juridische hulp wanneer u in een conflict in het verkeer verzeild raakt. Beide dekkingen zijn een uitbreiding van de Autoverzekering.

 

Rechtsbijstandverzekering

Op vakantie een auto huren en in botsing komen met een ander voertuig? Met de module Verkeer van de ABN AMRO Rechtsbijstandverzekering wordt u een hoop geregel uit handen genomen. Ook geschillen over de vakantie accommodaties en boekingen zijn verzekerd.

Waar moet ik nog meer aan denken als ik met vakantie ga?

Heeft u telefoonnummers bij de hand voor noodsituaties? Denkt u aan het activeren van het 'wereldprofiel' op uw betaalpas bij vakanties buiten Europa? Kijk hier voor nog meer tips.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting