Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man bekijkt motorklep

Autorijden

Goed op weg

Als eigenaar van de auto bent u verplicht om uw auto voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Daarnaast is het altijd handig om regelmatig te checken of bepaalde dekkingen nog nodig zijn. En of het slim is een verzekering aan te passen.
 

WA, WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco?

Zonder Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering mag u de weg niet op. De WA dekt schade die u in het verkeer bij anderen veroorzaakt. U vraagt de verzekering aan zodra u het kentekenbewijs hebt. Met beperkt casco bent u ook verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal en brand. Met de allriskdekking bent u ook verzekerd als u zelf schuldig bent bij een botsing.

Welke dekking past het best?

In de eerste 5 jaar van een nieuwe auto kiezen mensen meestal voor een allriskdekking. U bent dan zowel voor schade aan uw eigen auto als schade aan de auto van iemand anders verzekerd. Als de auto ouder dan 11 jaar is, wegen de kosten van de cascodekkingen vaak niet op tegen wat uw auto nog waard is. Dan kiezen mensen meestal voor alleen een WA-verzekering. Kijk wel of u een financiële buffer heeft om een andere auto te kunnen kopen als het misgaat.

Pechhulp

Altijd fijn als u met pech langs de weg snel weer verder kunt. U kunt Pechhulp meeverzekeren in uw autoverzekering. Kijk wel even of u deze dekking niet al heeft. Veel mensen hebben 'm zonder dat ze dat weten, via de wegenwacht of de doorlopende reisverzekering.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Als u vaak passagiers meeneemt, kan het verstandig zijn een ongevallen-inzittendenverzekering bij te sluiten in uw autoverzekering. Als er iets gebeurt en mensen in uw auto raken gewond, ontvangt u één keer een vooraf afgesproken bedrag.

Autorechtsbijstandverzekering

Liever niet natuurlijk, maar het kan gebeuren dat u een conflict krijgt over uw auto. Bijvoorbeeld bij een reparatie. Of doordat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade bij een ander. De Autorechtsbijstandsverzekering biedt juridische hulp en u kunt een vergoeding krijgen voor de gemaakte proceskosten. Kijk wel na of u niet al een verkeersrechtsbijstand bij uw Rechtsbijstandverzekering heeft. U bent dan al verzekerd in alle verkeerssituaties. Ook als u met de fiets een ongeluk krijgt.

Aantal kilometers per jaar

Bij de aanvraag van uw autoverzekering heeft u aangegeven hoeveel kilometers u per jaar rijdt. U vindt deze gegevens op uw polis. Het aantal kilometers kan veranderen, bijvoorbeeld als u verhuist en de afstand naar uw werk verandert. Dit kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw premie. Geef daarom een belangrijke wijziging in het aantal kilometers dat u per jaar rijdt aan ons door. Bekijk en wijzig uw verzekering online.

Caravanverzekering

U verzekert de caravan apart in een caravanverzekering. Bij een caravan jonger dan 10 jaar is een allriskverzekering vaak de beste keuze. Let bij de keuze voor een verzekeraar goed op de beveiligingseisen die worden gesteld en of bijvoorbeeld de voortent ook is meeverzekerd.