Naar de navigatie Naar de inhoud

Scheiden en de verzekeringen

Scheiden is al vervelend genoeg. Kijk goed welke verzekeringen u samen met uw partner had en welke u nu nodig heeft. Dat scheelt u een hoop administratieve zorgen achteraf.

kinderen
 

Opstalverzekering

Blijft iemand in het koopwoning wonen? Dan zal deze persoon waarschijnlijk de verzekering behouden. In sommige gevallen moet de ‘verzekeringnemer’ gewijzigd worden. Dit is degene die premie betaalt. De partner die verhuist moet mogelijk een nieuwe verzekering aanvragen voor de nieuwe woning.

Inboedelverzekering

Verdelen jullie de spullen? Kijk dan of u het verzekerde bedrag van uw inboedelverzekering moet aanpassen. Misschien zijn er dekkingen waar u in uw nieuwe situatie geen gebruik meer van maakt. Bijvoorbeeld de buitenhuisdekking voor camera, laptop of tablet. Of misschien een Kostbaarhedenverzekering voor waardevolle spullen.

 

Zorgverzekering

Bij een scheiding moet vaak ook de zorgverzekering aangepast worden. Eén van jullie moet mogelijk een nieuwe verzekering aanvragen. Hebben jullie kinderen? Spreek dan af bij wie de kinderen worden verzekerd.

Overlijdensrisicoverzekering

Is uw ex-partner begunstigde op een polis waarvoor u premie betaalt? Laat dan de verbindingsclausule verwijderen of pas de verzekeringnemer(s) aan. Dit kan ingewikkeld zijn. Wij adviseren u hierbij graag.

 

Uitvaartverzekering

Hebben jullie kinderen? Spreek dan af wie de premiebetaling voor de kinderen voortzet. Is dat iemand anders dan vroeger, dan moet u dat melden. Let ook op wie de begunstigden op de uitvaartverzekering zijn, en of u dit wilt wijzigen. Als u de uitvaartverzekering stopt, bepaal dan ook hoe de opgebouwde waarde verdeeld wordt.

Rechtsbijstandsverzekering

Bij een rechtsbijstandsverzekering zijn de kinderen op het woonadres van de verzekeringnemer gratis meeverzekerd. Verandert er iets in uw gezinssituatie, bijvoorbeeld door een scheiding, dan is het belangrijk dat u deze verandering doorgeeft aan de verzekeraar.

 

Doorlopende Reisverzekering

Bent u verzekerd op de polis van uw ex-partner? Sluit dan zelf een nieuwe Doorlopende Reisverzekering af. Kijk ook of u de verzekering alleen voor uzelf of ook voor uw kinderen afsluit.

Heeft u zelf een Doorlopende reisverzekering? Als u de gezinssamenstelling aanpast naar 'alleenstaand (met kinderen)', bespaart u premie. Bespreek met uw partner bij wie na de scheiding de kinderen meeverzekerd zijn.

 

Kostbaarhedenverzekering

Als jullie een waardevol erfstuk apart verzekerd hebben in de Kostbaarhedenverzekering, zet de verzekering dan op naam van degene die het erfstuk na de scheiding bij zich houdt.

Autoverzekering

Schadevrije jaren geven recht op premiekorting. Staat de verzekering op uw naam? Dan krijgt u de schadevrije jaren toegekend. De schadevrije jaren kunnen ook worden overgedragen aan de ex-partner.

 

Lijfrente en kapitaalverzekering

Gaat u scheiden, dan moet u ook op het gebied van uw lijfrente en kapitaalverzekering om tafel. Dit zijn ingewikkelde financiële producten. De adviseurs van ABN AMRO adviseren u graag.

Wij helpen u graag

Bij een scheiding moet u ook belangrijke financiële beslissingen nemen. Een ABN AMRO-adviseur neemt u veel werk uit handen. En door onze samenwerking met Scheidingsexpert kan het scheidingsproces van A tot Z voor u worden geregeld.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0800 - 00 15 (gratis)

€ 75,- terug bij 3 nieuwe schadeverzekeringen

Sluit vóór 30 december 3 nieuwe schadeverzekeringen af en ontvang € 75,-. Wilt u ook € 75,- op uw rekening? Lees de actievoorwaarden en doe mee!

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief