Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

oudere man en vrouw achter laptop

Met pensioen gaan

Ouder worden en uw verzekeringen

Uw pensioen is een bijzondere mijlpaal in uw leven en een moment waarop er veel verandert. Het is ook een moment om te kijken naar uw verzekeringen. Welke heeft u wel of juist niet meer nodig?
 

Verhuizen

Blijft u voorlopig wonen waar u woont, dan verandert er niets voor uw woonverzekeringen. Al kan het nooit kwaad om deze eens in de zoveel tijd te checken. Misschien is er iets veranderd aan uw gezinssamenstelling of wilt u uw dekking uitbreiden.

Veel gepensioneerden vinden het fijn om op latere leeftijd iets kleiner te gaan wonen. Ze wisselen bijvoorbeeld hun koopwoning in voor een kleinere huurwoning. Zeker bij een verhuizing is het goed om kritisch te kijken naar uw verzekeringen. Zo heeft u in een huurhuis bijvoorbeeld geen eigen opstalverzekering nodig.

Uw eigendommen in huis verzekerd

Met meer vrije tijd komen misschien ook wel nieuwe hobby's. Van kleding maken tot fotograferen. Als u veel geld investeert in nieuwe spullen wilt u deze natuurlijk wel goed beschermen. Met de inboedelverzekering zijn uw eigendommen in huis verzekerd tegen schade en diefstal. Dus ook uw mooie naaimachine of dure fotocamera.

Rechtsbijstandverzekering

Als u met pensioen bent heeft u de module ‘Werk en inkomen’ van de rechtsbijstandverzekering waarschijnlijk niet meer nodig. In plaats daarvan kunt u kiezen voor de module ‘Pensioen en sociale zekerheid’. Met deze module bent u onder andere verzekerd bij conflicten met uw (oud-)werkgever en/of uitvoeringsorganisatie over pensioen. Heeft u een uitkering of bent u met pensioen, maar is uw partner nog wel in loondienst, dan bent u beiden beter verzekerd met de module Werk en Inkomen.

Doorlopende reisverzekering

Stoppen met werken betekent ook veel extra vrije tijd. Hoe u die tijd invult is natuurlijk helemaal aan u. Veel senioren vinden het fijn om lekker veel te reizen. De een maakt een wereldreis, de ander gaat sportief duiken of skiën en weer een ander trekt door Europa met een camper of caravan.

Wat uw bestemming ook is, met de doorlopende reisverzekering bent u altijd goed verzekerd op reis. Bent u meer van weekendjes weg in eigen land? Ook dan is uw schade gedekt met de doorlopende reisverzekering.

Autoverzekering

Afscheid nemen van uw werkende leven betekent voor u misschien ook afscheid nemen van uw leaseauto. Als u besluit om zelf een auto te kopen moet u deze verzekeren. En wist u dat u een tweede auto extra voordelig kunt verzekeren bij ABN AMRO? Ook die van uw partner.