Naar de navigatie Naar de inhoud

Werk en inkomen

Goed beschermd met de juiste verzekeringen

Begint u aan een nieuwe baan? Gaat u ondernemen? Of krijgt u te maken met een conflict op uw werk? Zorg dan dat u uw zaken goed voor elkaar hebt.

kinderen
 

Rechtsbijstandverzekering

Dreigend ontslag of een conflict, het kan helaas iedereen overkomen. Het is in zo'n geval prettig als u op een rechtsbijstandverzekering kunt terugvallen. U kunt arbeidsgeschillen meeverzekeren op de Rechtsbijstandverzekering van ABN AMRO. En u verzekert het hele gezin gratis mee.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Raakt u arbeidsongeschikt? Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u een terugval in uw inkomsten. Sommige verzekeringen bieden ook een werkloosheidsdekking. De premie voor een AOV is fiscaal aftrekbaar.

 

Als u (tijdelijk) stopt met werken

Heeft u een Rechtsbijstandsverzekering met daarbij een dekking voor Arbeidsgeschillen, dan kunt u deze dekking annuleren. U maakt er waarschijnlijk geen gebruik meer van. U bespaart hiermee dus premie.

Als u tijdelijk geen inkomsten heeft, is het verstandig om de Arbeidsongeschiktheidsverzekering wél aan te houden. Want moet u deze later weer afsluiten, dan moet u opnieuw een gezondheidsverklaring invullen. Ook betaalt u meer premie bij een hogere aanvangsleeftijd. Overleg in deze situatie met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag.

Afgestudeerd en straks aan het werk?

Denk even aan je financiën. Als je geen student meer bent kun je bijvoorbeeld je studentenrekening niet meer gebruiken. Ga je op jezelf wonen? Zet dan je studentenverzekering om in een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering. Je bent ook bij veel verzekeringen niet meer bij je ouders meeverzekerd (o.a. reis- en rechtsbijstandsverzekering). Laat je daarom adviseren over wat in jouw situatie nodig is. Dat kan je een hoop problemen schelen.

 

Ondernemen en verzekeringen

Bent u een ZZP-er, of gaat u binnenkort starten met een eigen onderneming? Check dan welke zakelijke verzekeringen in uw situatie nodig zijn.

Ondernemen en (tijdelijk) stoppen met werken

Waarschijnlijk heeft uw geen zakelijke verzekeringen meer nodig. U kunt deze dan ook opzeggen.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting