Verzekeringscheck werk en inkomen

Werk en inkomen

Goed beschermd met de juiste verzekeringen

Begint u aan een nieuwe baan? Gaat u ondernemen? Of krijgt u te maken met een conflict op uw werk? Zorg dan dat u goed verzekerd bent.
 

Rechtsbijstandverzekering

Dreigend ontslag of een conflict, het kan helaas iedereen overkomen. Het is in zo'n geval prettig als u op een rechtsbijstandverzekering kunt terugvallen. U kunt arbeidsgeschillen meeverzekeren op de Rechtsbijstandverzekering van ABN AMRO. En u verzekert het hele gezin gratis mee.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Raakt u arbeidsongeschikt? Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u een terugval in uw inkomsten. Sommige verzekeringen bieden ook een werkloosheidsdekking. De premie voor een AOV is fiscaal aftrekbaar.

Gaat u met pensioen?

Heeft u een Rechtsbijstandsverzekering met daarbij een dekking voor Arbeidsgeschillen, dan kunt u deze dekking annuleren. U maakt er waarschijnlijk geen gebruik meer van. De dekking  Pensioen en Sociale Zekerheid is dan meer geschikt voor u.

Als u tijdelijk geen inkomsten heeft, is het verstandig om de Arbeidsongeschiktheidsverzekering wél aan te houden. Want moet u deze later weer afsluiten, dan moet u opnieuw een gezondheidsverklaring invullen. Ook betaalt u meer premie bij een hogere aanvangsleeftijd. Overleg in deze situatie met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag.

Afgestudeerd en straks aan het werk?

Denk even aan uw financiën. Als u geen student meer bent kunt u bijvoorbeeld de studentenrekening niet meer gebruiken. Gaat u op zichzelf wonen? Zet dan uw studentenverzekering om in een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering. U bent ook bij veel verzekeringen niet meer bij uw ouders meeverzekerd (bijvoorbeeld de reis- en rechtsbijstandsverzekering). Laat u daarom adviseren over wat in uw situatie nodig is. Dat kan een hoop problemen schelen.

Ondernemen en verzekeringen

Bent u een zzp'er, of gaat u binnenkort starten met een eigen onderneming? Check dan welke zakelijke verzekeringen u nu nodig heeft.

Ondernemen en (tijdelijk) stoppen met werken

Waarschijnlijk heeft uw geen zakelijke verzekeringen meer nodig. U kunt deze dan ook opzeggen.