Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Uw kind gaat studeren

Studeren of op kamers

Gaat uw kind studeren of op kamers wonen? Dan is het belangrijk dat zij of hij goed verzekerd blijft. Welke verzekeringen sluit uw kind zelf af? En welke verzekeringen past u aan?
 

Studentenverzekering

Woont uw kind op kamers? Dan kan hij of zij zelf een Studentenverzekering afsluiten. Uw kind kan kiezen uit de modules aansprakelijkheids- en/of een inboedelverzekering. De Studentenverzekering is ook uit te breiden met een Ongevallenverzekering. Handig!

Aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering

Woont uw kind op kamers? Dan valt uw kind zolang hij of zij voltijd studeert onder uw aansprakelijkheids- en uw rechtsbijstandverzekering. U moet dan wel voor een gezinssituatie met kinderen kiezen. Studeert uw kind niet meer of volgt zij of hij geen voltijd studie meer, dan moet uw kind deze verzekeringen zelf afsluiten.

Zorgverzekering

Als uw kind 18 jaar wordt, moet hij of zij zelf een zorgverzekering afsluiten. Uw kind valt dan niet meer automatisch onder uw verzekering. Een zorgverzekering vergoedt alle kosten van de huisarts en een deel van de kosten voor medicijnen en het ziekenhuis. Uw kind kan zich ook aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor de tandarts of fysiotherapie. Een zorgverzekering sluit uw kind af bij een zorgverzekeraar. Wacht niet te lang met het afsluiten van een zorgverzekering. Als er een maand na de 18e jaar nog geen ziektekostenverzekering is afgesloten, volgt er een boete. Ook moet uw kind dan eventuele medische kosten zelf betalen.

Doorlopende Reisverzekering

Heeft u uw Doorlopende Reisverzekering afgesloten na 1 mei 2015? Dan zijn alle thuiswonende kinderen ook als ze 18 jaar en ouder zijn verzekerd. Kinderen vanaf 18 jaar die niet thuis wonen zijn alleen verzekerd als ze voltijdstuderen. Gaat uw kind langer dan 90 dagen naar het buitenland, bijvoorbeeld voor studie of een stage? Kies dan voor de verlengde dekkingsduur. Reist uw kind buiten Europa? Zorg er dan voor dat u een reisverzekering met werelddekking afsluit en het betaalprofiel van de betaalpas op wereld instelt.

Klaar met studeren?

Zorg dat uw kind na het afstuderen de Studentenverzekering omzet in een 'gewone' inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Dan blijft hij voor de belangrijkste situaties goed verzekerd. Kijk ook of er in de nieuwe situatie misschien aanvullende dekkingen nodig zijn. Bijvoorbeeld als uw kind gaat verhuizen van een studentenflat naar een nieuwe woning.