Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw kind gaat studeren

Studeren of op kamers

Gaat uw kind studeren of op kamers wonen? Dan is het belangrijk dat hij of zij goed verzekerd blijft. Welke verzekeringen sluit uw kind zelf af? En welke verzekeringen past u aan?

kinderen
 

Aansprakelijkheid en inboedel

Heeft u zelf een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kunt u meerderjarige  kinderen die nog thuis wonen of uitwonende kinderen die een voltijdstudie doen, meeverzekeren. 

Woont uw kind op kamers? Dan kan hij of zij zelf een Studentenverzekering afsluiten. Dat is een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering ineen. Daarmee zijn ook de spullen in zijn of haar studentenkamer verzekerd. Uw kind kan de Studentenverzekering eventueel uitbreiden met een ongevallenverzekering.

 

De laptop verzekerd, ook buitenshuis

Neemt uw kind zijn of haar laptop mee naar school of naar de bibliotheek? Dan kan een laptop verzekering handig zijn. Hiermee zijn bijvoorbeeld de laptop en tablet ook buitenshuis verzekerd. Ook als uw kind zélf de schade heeft veroorzaakt.

Doorlopende Reisverzekering

Heeft u uw Doorlopende Reisverzekering afgesloten na 1 mei 2015? Dan zijn uw thuiswonende kinderen ouder dan 18 jaar gewoon meeverzekerd. Ook als zij studeren en buitenshuis wonen. Maakt uw kind een wereldreis of gaat hij of zij langer dan 59 dagen naar het buitenland? Kies dan voor de verlengde dekkingsduur. Reist uw kind buiten Europa? Zorg er dan voor dat u een reisverzekering met werelddekking afsluit en het betaalprofiel van de betaalpas op wereld instelt.

 

Rechtsbijstandverzekering

Woont uw kind op kamers? Dan valt uw kind zolang hij of zij studeert onder uw rechtsbijstandverzekering. Daarna moet uw kind er zelf een afsluiten. Dat is altijd aan te raden, want een conflict met de huisbaas of internetprovider is zo gebeurd.

Studeren en bankzaken

Het leven van een student ziet er heel anders uit. Ook wat geldzaken betreft. Uw zoon of dochter heeft misschien een bijbaan naast de studie, gaat een kamer huren of sluit een lening af om de studie te betalen. Wijs uw zoon of dochter op informatie over Studeren en je bankzaken regelen.

 

Klaar met studeren?

Zorg dat uw kind na het afstuderen de Studentenverzekering omzet in een 'gewone'  inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Dan blijft hij of zij voor de belangrijkste situaties goed verzekerd. Kijk ook of er in de nieuwe situatie misschien aanvullende dekkingen nodig zijn. Bijvoorbeeld als uw kind gaat verhuizen van een studentenflat naar een nieuwe woning.

Heeft u een vraag of wilt u advies? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week.

0900 - 00 24 (gebruikelijke belkosten)

Inboedelverzekering

Nooit te laag verzekerd

Iedereen is goed verzekerd met de Inboedelverzekering

  • Bij schade door brand, diefstal en storm
  • 24/7 schadehulp
  • Eerste jaar 20% hypotheekkorting