Uw kind gaat studeren

Studeren of op kamers

Gaat uw kind studeren of op kamers wonen? Dan is het belangrijk dat hij goed verzekerd blijft. Welke verzekeringen sluit uw kind zelf af? En welke verzekeringen past u aan?
 

Aansprakelijkheid en inboedel

Heeft u zelf een aansprakelijkheidsverzekering? Dan kunt u meerderjarige kinderen die nog thuis wonen of uitwonende kinderen die een voltijdstudie doen, meeverzekeren.

Studentenverzekering

Woont uw kind op kamers? Dan kan hij of zij zelf een Studentenverzekering afsluiten. Dat is een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering ineen. Daarmee zijn ook de spullen in zijn of haar studentenkamer verzekerd. Uw kind kan de Studentenverzekering eventueel uitbreiden met een ongevallenverzekering.

De laptop verzekerd, ook buitenshuis

Neemt uw kind zijn of haar laptop mee naar school of naar de bibliotheek? Dan kan een laptop verzekering handig zijn. Hiermee zijn bijvoorbeeld de laptop en tablet ook buitenshuis verzekerd. Ook als uw kind zélf de schade heeft veroorzaakt.

Doorlopende Reisverzekering

Heeft u uw Doorlopende Reisverzekering afgesloten na 1 mei 2015? Dan zijn alle thuiswonende kinderen ouder dan 18 jaar verzekerd. Kinderen vanaf 18 jaar die niet thuis wonen zijn alleen verzekerd als ze voltijdstuderen. Maakt uw kind een wereldreis of gaat hij of zij langer dan 90 dagen naar het buitenland? Kies dan voor de verlengde dekkingsduur. Reist uw kind buiten Europa? Zorg er dan voor dat u een reisverzekering met werelddekking afsluit en het betaalprofiel van de betaalpas op wereld instelt.

Rechtsbijstandverzekering

Woont uw kind op kamers? Dan valt uw kind zolang hij  studeert onder uw rechtsbijstandverzekering. Daarna moet uw kind er zelf één afsluiten. Dat is altijd aan te raden, want een conflict met de huisbaas of internetprovider kan zomaar ontstaan.

Studeren en bankzaken

Gaat uw kind studeren? Dan kan het zijn dat er wat dingen veranderen wat geldzaken betreft. Uw zoon of dochter heeft misschien een bijbaan naast de studie, gaat een kamer huren of sluit een lening af om de studie te betalen.

Klaar met studeren?

Zorg dat uw kind na het afstuderen de Studentenverzekering omzet in een 'gewone' inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Dan blijft hij voor de belangrijkste situaties goed verzekerd. Kijk ook of er in de nieuwe situatie misschien aanvullende dekkingen nodig zijn. Bijvoorbeeld als uw kind gaat verhuizen van een studentenflat naar een nieuwe woning.