Naar de navigatie Naar de inhoud

Geld uitlenen

Geld uitlenen

U kunt uw kind financieel helpen om een te woning kopen. U kunt uw kind bijvoorbeeld geld uitlenen. Dit heet onderhands lenen. Een adviseur van ABN AMRO kijkt graag samen met u en uw kind wat mogelijk is.

 

Zo werkt het

U leent geld aan uw kind. Het geleende bedrag krijgt u terug. Ook krijgt u rente over het geleende bedrag. De Belastingdienst heeft hier regels voor.

Hoeveel kunt u uitlenen?

Het is verstandig om een bedrag uit te lenen dat uw kind kan terugbetalen. Hiermee bedoelen we dat uw kind niet te veel geld van u leent. ABN AMRO kan u hierbij helpen.

 

Voordeel voor lener

Dankzij uw lening kan uw kind zijn of haar droomhuis kopen of verbouwen. En uw maandlasten zijn misschien lager.

Voordeel voor uitlener

Geld uitlenen kan voordelen hebben. De rente die u afspreekt is vaak hoger dan de rente op een spaarrekening. Informeer bij de Belastingdienst naar de regels.

 

Tip: u kunt ook geld schenken

Heeft u geld om uw kind te helpen bij het kopen van een woning? U kunt ook een bedrag schenken. Bekijk de verschillende mogelijkheden.

Denk na voordat u geld uitleent

Leent u geld uit? Financiële verplichtingen kunnen de relatie verstoren. Denk dus goed na en praat hierover met elkaar. En leg de afspraken over het lenen vast in een contract..

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.