Duurzaamheid bij ABN AMRO

We vinden het belangrijk dat onze samenleving steeds In een duurzame wereld zijn de mensen, het milieu en de economie met elkaar in evenwicht. Dit betekent onder andere dat we de grondstoffen van de aarde niet opmaken. We gebruiken ze zo, dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. En we zorgen dat de klimaatverandering niet verder gaat. Verder hebben in een duurzame wereld alle mensen gelijke kansen. Om dit allemaal te bereiken, moet er nog veel gebeuren. Bedrijven kunnen hier een positieve rol in spelen. Niet alleen voor hun klanten, investeerders of medewerkers. Maar voor de hele samenleving. Want bedrijven kunnen rekening houden met duurzaamheid door hun producten, diensten en keuzes aan te passen. wordt. Dit proces willen we graag versnellen. We zoeken daarom continu naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven die daar écht bij helpen. We laten u graag weten wat wij doen, en hoe u zelf ook kunt bijdragen.

Dit doen wij

We gaan voor duurzaam

We vinden duurzaamheid belangrijk, voor nu en toekomstige generaties. Dit ziet u dan ook terug in onze Dat wat het bestaan van een bedrijf écht zin geeft. Dit gaat verder dan winst maken. Het gaat om de idealen van een bedrijf: wat kan en wil het bedrijf betekenen voor de mensheid. en Het plan waarmee een bedrijf in de komende jaren de gestelde doelen wil bereiken. Door dit plan weet het bedrijf welke keuzes het moet en wil maken.. We willen graag omschakelen naar een meer duurzame samenleving, samen met u. Hiervoor ontwikkelen we steeds meer duurzame producten en diensten.

Een paar voorbeelden

  • We zorgen dat al onze kantoren energielabel A krijgen
  • We maakten een ontmoetingsplek voor duurzame ideeën: Circl
  • We kopen bewust in, en gebruiken zelf producten en diensten die niet schadelijk zijn voor mens en milieu

Nieuwsbrief Duurzaam Bankieren

Meer weten over onze duurzame activiteiten en dilemma's? Waar staan we eigenlijk? Hoe kunnen we onszelf hierin verbeteren? Lees erover in onze nieuwsbrief 'Duurzaam Bankieren: het hoe en waarom'. De nieuwsbrief verschijnt één keer per kwartaal.

Dit kunt u zelf doen

Duurzaam beleggen

U kunt bij ons kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen. Onze adviseurs kijken graag met u mee of deze in uw beleggingsportefeuille passen. En met onze Duurzaamheidsindicator ziet u hoe duurzaam de ondernemingen zijn, waarin u belegt.

Een energiezuiniger huis

Gaat u verhuizen of verbouwen? Of denkt u aan zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie? Daarmee kunt u flink besparen, woont u prettiger en helpt u het milieu. We hebben alle mogelijkheden om uw huis te verduurzamen voor u op een rij gezet.

Sparen met de wind in de rug

Als u een KinderToekomst Spaarrekening opent voor uw kind, helpt u samen met ons de Dit is CO2 (koolstofdioxide) die in de atmosfeer komt, bijvoorbeeld door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, olie en gas. te verminderen. Want voor iedere geopende KinderToekomst Spaarrekening investeren wij in windenergie van Greenchoice.