Duurzaamheid bij ABN AMRO

We vinden het belangrijk dat onze samenleving steeds In een duurzame wereld zijn de mensen, het milieu en de economie met elkaar in evenwicht. Dit betekent onder andere dat we de grondstoffen van de aarde niet opmaken. We gebruiken ze zo, dat de toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. wordt. Dit proces willen we graag versnellen. We zoeken daarom continu naar duurzame oplossingen, investeringen en initiatieven die daar écht bij helpen. We laten u graag weten wat wij doen, en hoe u zelf ook kunt bijdragen.

Dit doen wij

We gaan voor duurzaam

We vinden duurzaamheid belangrijk, voor nu en toekomstige generaties. Dit ziet u dan ook terug in onze Dat wat het bestaan van een bedrijf écht zin geeft. Dit gaat verder dan winst maken. Het gaat om de idealen van een bedrijf: wat kan en wil het bedrijf betekenen voor de mensheid. en  Het plan waarmee een bedrijf in de komende jaren de gestelde doelen wil bereiken. Door dit plan weet het bedrijf welke keuzes het moet en wil maken. . We willen graag omschakelen naar een meer duurzame samenleving, samen met u. Hiervoor ontwikkelen we steeds meer duurzame producten en diensten.

Een paar voorbeelden

  • We zorgen dat al onze kantoren in 2023 energielabel A hebben
  • We maakten een ontmoetingsplek voor duurzame ideeën: Circl
  • We kopen bewust in, en gebruiken zelf producten en diensten die niet schadelijk zijn voor mens en milieu

Nieuwsbrief Duurzaam Bankieren

Meer weten over onze duurzame activiteiten en dilemma's? Lees erover in onze nieuwsbrief 'Duurzaam Bankieren: het hoe en waarom'. De nieuwsbrief verschijnt één keer per kwartaal.

Dit kunt u zelf doen

Duurzaam beleggen

U kunt bij ons kiezen uit verschillende duurzame beleggingsfondsen. En met onze Duurzaamheidsindicator ziet u hoe duurzaam de ondernemingen zijn, waarin u belegt. Beleggen brengt risico's met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Een energiezuiniger huis

Goed voor het milieu, uw wooncomfort en uw energieverbruik. Uw huis verduurzamen heeft veel voordelen. En de financiering? Daar helpen we u graag bij. Zo werken we samen aan een duurzamere wereld. 

Duurzaam Wonen Hypotheek

Een verbouwing of verhuizing is hét moment om uw huis duurzamer te maken. Bijvoorbeeld met HR++-glas, isolatie of zonnepanelen. En uw financiering? Gebruik uw spaargeld of regel het via de Duurzaam Wonen Hypotheek. Lees meer over de aantrekkelijke rente en goede voorwaarden.