Naar de navigatie Naar de inhoud

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Hypotheekrente met NHG

Eigenlijk zou de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) op 1 juli worden verlaagd van € 245.000,- naar € 225.000,-, maar dit gaat niet door. Dit betekent dat als u voor maximaal € 245.000,- een woning gaat kopen of een bestaande woning gaat verbouwen, u ook na 1 juli in aanmerking komt voor de NHG. Daarmee leent u het geld veilig en voordelig. NHG-grens van € 245.000,- is inclusief de kosten die u maakt bij het kopen van een huis.

 

Wat is NHG?


  • U komt in aanmerking voor NHG als u voor de aankoop van een huis maximaal € 231.132,- leent. Of als u voor een verbouwing uw huidige hypotheek (zonder NHG) oversluit naar een hypotheek met NHG maximaal  € 231.132,-.

  • Bij een hypotheek met NHG kan de rente lager zijn, waardoor u mogelijk lagere maandlasten betaalt.

  • U heeft meer zekerheid, bijvoorbeeld als u de hypotheek langere tijd niet meer kunt betalen.

Maximale koopsom woning

Als u een huis koopt, heeft u te maken met bijkomende kosten. Bijvoorbeeld notariskosten, advieskosten en overdrachtsbelasting. NHG neemt deze kosten mee in het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Hierdoor mag de koopsom van uw woning plus eventuele verbouwingskosten niet hoger zijn dan € 231.132,-.

 

Kosten NHG

U betaalt eenmalig 1,00% van het bedrag dat u leent. Dat betekent dat u voor een lening van € 200.000,- € 2.000,- betaalt voor de financiering met Nationale Hypotheek Garantie. Deze kosten betaalt u aan de geldverstrekker zodra u de hypotheek afsluit. De betaling regelt de notaris. De kosten  die u maakt om NHG te krijgen, kunt u aftrekken van uw inkomen voor de belasting.

Overnemen van restschuld

Kunt u buiten uw schuld uw maandbedrag niet meer betalen? En moet u uw woning verkopen?  De Stichting Waarborgfonds Eigen Woning neemt een eventuele restschuld over. U moet dan wel aan voorwaarden voldoen.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief