Naar de navigatie Naar de inhoud

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Hypotheekrente met NHG

Eigenlijk zou de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) op 1 juli worden verlaagd van € 245.000,- naar € 225.000,-, maar dit gaat niet door. Dit betekent dat als u voor maximaal € 245.000,- een woning gaat kopen of een bestaande woning gaat verbouwen, u ook na 1 juli in aanmerking komt voor de NHG. Daarmee leent u het geld veilig en voordelig. De NHG-grens van € 245.000,- is inclusief de kosten die u maakt bij het kopen van een huis.

 

Wat is NHG?


  • U komt in aanmerking voor NHG als u voor de aankoop van een huis maximaal € 231.132,- leent.

  • Bij een hypotheek met NHG kan de rente lager zijn, waardoor u mogelijk lagere maandlasten betaalt.

  • Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

  • U heeft meer zekerheid, bijvoorbeeld als u de hypotheek langere tijd niet meer kunt betalen als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Overnemen van restschuld

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet. U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met ABN AMRO of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden. Lees meer over de voorwaarden van NHG.

 

Maximale koopsom woning

Als u een huis koopt, heeft u te maken met bijkomende kosten. Bijvoorbeeld notariskosten, advieskosten en overdrachtsbelasting. NHG neemt deze kosten mee in het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Hierdoor mag de koopsom van uw woning plus eventuele verbouwingskosten niet hoger zijn dan € 231.132,-.

Kosten NHG

U betaalt eenmalig 1,00% van het bedrag dat u leent. Dat betekent dat u voor een lening van € 200.000,- € 2.000,- betaalt voor de financiering met Nationale Hypotheek Garantie. Deze kosten betaalt u aan de geldverstrekker zodra u de hypotheek afsluit. De betaling regelt de notaris. De kosten die u maakt om NHG te krijgen, kunt u aftrekken van uw inkomen voor de belasting.

Hypotheekadvies? Bel op werkdagen van 8 tot 21 uur, zaterdag van 9 tot 17.30 uur.

0900 - 8670 (uitleg belkosten)

Extra aflossen op uw hypotheek?

Regel het nu eenvoudig via Internet Bankieren

Stel doet de afloscheck om te kijken of ze beter kunnen blijven sparen of extra aflossen op hun hypotheek

Wilt u extra aflossen op uw hypotheek? U regelt het nu direct via Internet Bankieren. Dat is net zo makkelijk als een overschrijving doen. Bovendien ziet u dan meteen wat uw nieuwe maandlasten zijn.

Blijf op de hoogte via

  • Volg ons via Facebook
  • Volg ons via Twitter
  • Volg ons via Linkedin
  • Volg ons via YouTube
  • Nieuwsbrief