Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Hoeveel hypotheek kunt u krijgen met uw inkomen?

Hypotheken

Zorgeloos wonen met een hypotheek die bij u past

Een huis kopen, verbouwen of uw hypotheek wijzigen? We helpen u graag met uw hypotheek.

ABN AMRO

Direct online een afspraak maken

Sluit uw hypotheek af met advies van een hypotheekadviseur. Of kies voor Hypotheek Zelf Regelen, met hulp van een hypotheekcoach. Bespreek uw mogelijkheden in een videogesprek, gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over hypotheken

Een hypotheek is een geldlening voor een woning. Het wordt ook wel een hypotheeklening, hypothecaire lening, hypothecair krediet of lening met hypothecaire zekerheid genoemd. Als u geld wilt lenen om een huis te kopen, berekent u eerst uw maximale hypotheek. Daarna kiest u: 

  • de Budget of de Woning Hypotheek 
  • de hypotheekvorm om uw hypotheek terug te betalen 
  • een vaste of variabele rente
Een hypotheekadviseur kan u helpen bij en adviseren over deze keuze. Maak een afspraak en u kunt binnen 24 uur terecht voor een gesprek.

Ja, u kunt korting krijgen op uw hypotheekrente bij ABN AMRO. 

Is ABN AMRO uw huisbank? Dan krijgt u huisbankkorting. Dit betekent dat uw maandelijkse inkomen binnenkomt op een betaalrekening van ABN AMRO. Dat kan inkomen uit loondienst zijn, uw uitkering, uw pensioen, inkomen uit zelfstandig ondernemen of inkomsten uit verhuur. 

Koopt u een woning met energielabel B, A of hoger? Dan krijgt u duurzaamheidskorting op de hypotheekrente. Dit geldt ook als u uw woning verbouwt naar energielabel A of B en het nieuwe energielabel registreert binnen 24 maanden na de start van uw rentevaste periode. De (nieuwe) rentevastperiode is op of na 1 augustus 2021 gestart.

U kunt beide kortingen ook combineren.

Meer over korting op hypotheekrente

Nieuwbouw kopen gaat anders dan bij een bestaande woning, maar de hypotheek is eigenlijk hetzelfde. Er zijn wel wat aandachtspunten extra belangrijk bij nieuwbouw. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te controleren hoe lang de hypotheekofferte geldig is. En hoe het zit met het bouwdepot. 

Lees hier meer over nieuwbouw kopen. Of maak een afspraak met de nieuwbouwdesk, waar gespecialiseerde hypotheekadviseurs klaar zitten om uw vragen te beantwoorden.

Dat kan. Bij ABN AMRO is het mogelijk om al na één jaar zzp'er een hypotheek af te sluiten, ook met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). We bepalen uw maximale hypotheek dan op basis van 75% van uw inkomen uit de onderneming in dat jaar. Bent u langer zzp'er? Dan geldt ook hoger percentage. Lees meer over een hypotheek als zzp'er

Bent u geen zzp'er, maar heeft u een ander bedrijf? Bekijk dan eens onze pagina over een hypotheek voor ondernemers. Hier leest u hoe we uw maximale hypotheek berekenen en vindt u handige informatie, zoals een stappenplan huis kopen.

Dat ligt aan uw kennis van en ervaring met hypotheken. Kunt u uw eigen financiële situatie in kaart brengen? En weet u genoeg van hypotheken om uw risico's en de gevolgen van uw keuzes te kunnen inschatten? Dan kunt u kiezen voor Hypotheek Zelf Regelen. Een hypotheekcoach helpt u bij de aanvraag, maar u krijgt geen hypotheekadvies. U betaalt dan ook geen advieskosten, wel afhandelingskosten.

Wilt u toch advies over uw keuze? Dan kunt u altijd overstappen naar Hypotheek Met Advies. Een hypotheekadviseur geeft u dan advies over de hypotheekvorm, rente en looptijd. En bespreekt de risico's van uw keuze voor nu én in de toekomst. 

Twijfelt u nog? Bekijk de verschillen op onze pagina over hypotheek afsluiten en doe de keuzehulp. 

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En duurzaamheidskorting bij het kopen of verduurzamen van een energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, makkelijk via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna of neem contact met ons op.