Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

twee vrouwen bereiden klus voor

Duurzame oplossingen voor uw huis

Ook goed verzekerd bij ABN AMRO

Een duurzaam huis is niet alleen goed voor het milieu, maar u bespaart mogelijk ook op uw energieverbruik. U wilt natuurlijk ook weten hoe uw isolatie, laadpaal, zonnepanelen en warmtepomp verzekerd zijn. Dat leest u hier.

duurzaam vermogen

Isolatie

Isolatiematerialen zorgen ervoor dat warmte langer in uw huis blijft in de winter. Of dat uw woning juist koel blijft in de zomer. Er zijn verschillende manieren om uw huis te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan dak-, gevel-, vloer- en spouwmuurisolatie. Deze verduurzamingen zijn allemaal verzekerd onder uw opstalverzekering. Schade die ontstaat tijdens het aanbrengen van de isolatie is niet verzekerd.

ABN AMRO

Laadpaal voor elektrische auto

Heeft u een eigen laadpaal die vastzit op of aan uw woning of op het erf van uw woning verankerd is? Dan is deze laadpaal verzekerd onder de opstalverzekering van ABN AMRO. 

Uw elektrische auto is net als andere auto's goed verzekerd met een autoverzekering van ABN AMRO. 

ABN AMRO
ABN AMRO

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en dat ziet u meteen terug in uw energiekosten.  Zitten uw zonnepanelen vast op of aan uw woning of staan ze op het erf van uw woning? Dan zijn deze verzekerd onder de opstalverzekering van ABN AMRO. Ze moeten altijd goed vastgemaakt of verankerd zijn.

Wanneer u schade heeft aan uw zonnepanelen door een gebeurtenis waarvoor u verzekerd bent, vergoeden wij ook de energiekosten die u heeft doordat er geen energie wordt opgewekt. Tot een bedrag van € 2.000 per gebeurtenis.

Wat is wel en wat is niet verzekerd bij zonnepanelen?

Wel verzekerd

  • Schade door brand
  • Schade door blikseminslag
  • Schade door storm
  • Schade door hagel
  • Schade door diefstal

Niet verzekerd

  • Schade door verkeerde installering of gebreken
  • Rendementsverlies door slijtage en/of veroudering van zonnepanelen
  • Schade door een gebrek van het zonnepaneel zelf. Bijvoorbeeld door een storing
ABN AMRO

Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen. Een warmtepomp werkt het beste wanneer u vloerverwarming in uw woning heeft. 

Heeft u een warmtepomp die vastzit op of aan uw woning of op het erf van uw woning staat? Dan is deze verzekerd onder de opstalverzekering van ABN AMRO. De warmtepomp moet altijd goed vastgemaakt of verankerd zijn.

Vrouw kijkt lachend naar haar telefoon

Thuisaccu

In de komende jaren wordt het terugleveren van stroom waarschijnlijk steeds minder interessant. Naar verwachting kunt u in 2031 niet meer salderen: zelf opgewekte stroom mag u dan niet langer wegstrepen tegen uw ingekochte elektriciteit. Met een thuisaccu slaat u uw eigen stroom op. U hoeft dan minder of geen stroom in te kopen bij uw energiemaatschappij.
 
Heeft u een thuisaccu die vastzit op of aan uw woning of staat deze op het erf van uw woning? Dan is deze verzekerd onder de opstalverzekering van ABN AMRO. De thuisaccu moet altijd goed vastgemaakt of verankerd zijn.

Heeft u een huurhuis of appartement?

Heeft u een huurwoning of koopappartement? Dan zijn de door u geplaatste laadpalen, zonnepanelen, thuisaccu’s of warmtepompen meeverzekerd op uw inboedelverzekering bij ABN AMRO.

Interessant voor u

Rechtsbijstandverzekering

Gaat u uw huis verduurzamen? Dan kan een rechtsbijstandverzekering van pas komen. Zo staat u er niet alleen voor als u een geschil krijgt met bijvoorbeeld de aannemer, of als een bedrijf zich niet houdt aan de gemaakte afspraken.

Subsidies voor verduurzamen

Uw huis verduurzamen. Waar begint u? Op de website van Milieu Centraal van de Rijksoverheid ziet u welke duurzame producten interessant zijn voor uw huis, wat de kosten zijn om uw huis te verduurzamen én welke subsidies u kunt aanvragen.

Uw huis verbouwen

Gaat u verbouwen? Dan is het goed om ook uw woonverzekeringen te controleren. Want misschien wordt uw woning wel meer waard. Bent u bijvoorbeeld bezig met een uitbouw? Dan koopt u wellicht nieuwe spullen voor deze ruimte en wordt uw inboedel ook meer waard.