ABN AMRO

Hulp bij de ABN AMRO app

We staan voor u klaar

De ABN AMRO app komt altijd wel van pas. Voor het checken van uw saldo bijvoorbeeld, of inloggen in Internet Bankieren. Misschien is het even wennen; de app op een telefoon of tablet. Daarom helpen we u graag op weg.

ABN AMRO

Waarom de ABN AMRO app?

U heeft met de ABN AMRO app al uw dagelijkse bankzaken bij de hand. Daarnaast kunt u zelf makkelijk uw betaalpas (de)blokkeren. Of met ons bellen. Dat gaat vanuit de app veilig én snel. Blijft u graag Internet Bankieren? Met de app inloggen via de QR-code is ook al handig. 

ABN AMRO

Geen toestel? We delen tips

Om de ABN AMRO app te kunnen gebruiken, heeft u een smartphone of tablet nodig. Heeft u nog geen (geschikt) toestel? We delen tips én vertellen waar u op kunt letten bij het doen van uw aankoop. Of bekijk onze samenwerking met Samsung en vind een smartphone met korting. 

Uw eerste stappen met de app

man regelt bankzaken op mobiele telefoon

De ABN AMRO app downloaden

Gaat u de ABN AMRO app voor de eerste keer gebruiken? U downloadt de app eerst op uw toestel. Voor een iPhone of iPad downloadt u de app in de App Store van Apple. Voor een telefoon of tablet met Android downloadt u de app in de Google Play Store .

Handleiding downloaden voor Apple Handleiding downloaden voor Android
oudere vrouw kijkt op telefoon

Starten met de ABN AMRO app

Na het downloaden kunt u de ABN AMRO app activeren voor gebruik. We helpen u daarbij met ons stappenplan. U kunt ook onze uitgebreide handleiding downloaden. Daarin leert u stap voor stap met de ABN AMRO app te werken. Zo bent u al snel gewend. 

Stap voor stap de app activeren Handleiding ABN AMRO app (pdf)
Hulpvideo inloggen via de QR-code

Bekijk onze video's met uitleg

Vindt u het fijn om te kijken en luisteren naar uitleg? We hebben hulpvideo’s voor u opgenomen. Zie bijvoorbeeld hoe inloggen met QR-code werkt. Of hoe u zelf eenvoudig vanuit de app uw betaalpas blokkeert. Handig, u kunt de uitleg op elk moment pauzeren of opnieuw bekijken.  

Persoonlijke begeleiding

ABN AMRO app cursus

We bieden graag extra hulp aan onze klanten die dat nodig hebben. Daarom kunt u gratis deelnemen aan de ABN AMRO app cursus. Vanuit huis belt u in met beeld en geluid. Liever een-op-een begeleiding? Meld u dan aan voor een cursus op maat. Dan volgt u alle stappen samen met een adviseur.    

Financiële zorgcoach

Heeft u persoonlijke begeleiding nodig om uw dagelijkse bankzaken te doen? Onze adviseur of de Financiële zorgcoach helpt u verder op weg, ook met de ABN AMRO app. De adviseur overlegt met u hoe we het beste kunnen helpen. Heeft uw vraag meer tijd nodig, dan brengen we u in contact met de zorgcoach.

Hulp nodig?

icoon

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

  • Altijd direct antwoord
icoon

Volg onze online cursus

Bekijk de cursusdata. We laten u zien hoe bankieren met de ABN AMRO app werkt en vertellen u meer over veiligheid. 

icoon

Bel de Seniorenlijn

Bel de Seniorenlijn. Op werkdagen van 8.00 - 17.30 uur. Gesloten in het weekend en op feestdagen.

Komt u er niet uit?

icoon

Chatbot Anna

Chat met chatbot Anna. Komt ze er niet uit? Dan neemt een medewerker het gesprek over. Zo werkt het.

  • Direct antwoord
icoon

Volg onze online cursus

Bekijk de cursusdata. We laten u zien hoe bankieren met de ABN AMRO app werkt en vertellen u meer over veiligheid. 

icoon

Bel de seniorenlijn

Bel de Seniorenlijn. Op werkdagen van 8.00 - 17.30 uur. Gesloten in het weekend en op feestdagen.

  • Houd rekening met een wachttijd

Veelgestelde vragen

U kunt de ABN AMRO app gebruiken op een toestel met iOS, iPadOS of Android. Apple (van iOS/iPadOS) en Google (van Android) geven meerdere keren per jaar beveiligingsupdates uit. Deze updates beschermen uw telefoon of tablet. Krijgt een toestel die update niet meer? Dan is deze niet goed beschermd.

Google, Apple en fabrikanten bepalen zelf wanneer een toestel geen updates krijgt. Vaak gebeurt dit bij oudere toestellen. U kunt dan geen nieuwe versie van iOS, iPadOS of Android installeren en krijgt geen beveiligingsupdates meer.   

We vinden het belangrijk dat u de ABN AMRO app op een toestel gebruikt dat volledig beschermd is. Daarom werkt de app alleen op telefoons en tablets met een nieuwere versie van iOS, iPadOS of Android. Kunt u de app niet downloaden? Misschien is uw toestel verouderd of moet u een nieuwere versie van uw besturingssysteem installeren.

U kunt op uw toestel zien welke versie van iOS, iPadOS of Android u gebruikt. De informatie vindt u terug bij de instellingen. Bij toestellen met Android is dit vaak te vinden onder het kopje ‘software’ of ‘softwaregegevens’. Bij een toestel met iOS of iPadOS onder het kopje ‘info’ of ‘over’.

Ziet u minstens Android 9 of iOS of iPadOS 15 staan? Dan kunt u de ABN AMRO app gebruiken. Staat er een versie met een lager getal, kijk dan of u een update kunt installeren. Als dat niet kan, is uw toestel niet geschikt.

Nee, dat kan niet. De app is goed beveiligd met uw identificatiecode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Uw bankzaken zijn niet toegankelijk voor anderen. Verliest u uw telefoon? U kunt de ABN AMRO app via Internet Bankieren blokkeren. Daarvoor kunt u voorlopig gebruik maken van de e.dentifier.

Ook in de toekomst blijft er een manier om een gestolen toestel bij ons te melden. Wij zorgen ervoor dat u uw bankzaken kunt blijven doen.

De overgang naar de ABN AMRO app is niet voor iedereen vanzelfsprekend. We bieden graag extra hulp bij digitaal bankieren, zodat u zich kunt voorbereiden op de veranderingen. U kunt altijd uw bankzaken bij ons regelen. Ook in de toekomst.    

Laat u uw bankzaken liever door iemand anders regelen, namens u? U kunt een machtiging aanvragen. De gemachtigde persoon kan dan uw rekening inzien en namens u bankieren. Zo kan bijvoorbeeld uw kind geld voor u overmaken, of uw betaalpas blokkeren als deze kwijt is.