Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man regelt bankzaken op mobiele telefoon

Een toestel voor de ABN AMRO app

Straks hulp nodig met bankieren op uw toestel?

Maak kennis met online bankieren, gewoon vanuit huis.

Zo kiest u de juiste smartphone of tablet

Heeft u nog geen geschikt toestel voor de ABN AMRO app? We helpen u graag bij het vinden van de juiste telefoon of tablet. We delen tips én vertellen waar u op kunt letten.

Op welke smartphone of tablet kan ik de app gebruiken?

U kunt de ABN AMRO app gebruiken op een toestel met iOS, iPadOS of Android. Dit kan een nieuwe telefoon of tablet zijn, maar ook een tweedehands toestel. Belangrijk is dat er een nieuwere versie van iOS, iPadOS of Android op staat. U kunt de app op deze toestellen gebruiken:

ABN AMRO

iOS of iPadOS

  • Een iPhone met iOS 15, 16 of 17
  • Een iPad met iPadOS 15 of 16
ABN AMRO

Android

Een telefoon of tablet met Android 9, 10, 11, 12, 13 of 14

Besturingssysteem

Bij een nieuw toestel adviseren we een telefoon of tablet met minimaal iOS of iPadOS 15 of Android 12 te kiezen. Dan kunt u de ABN AMRO app nog meerdere jaren op hetzelfde toestel gebruiken.

Camera

Het toestel heeft een camera. Dat komt altijd van pas, bijvoorbeeld als u via de QR-code wilt inloggen in Internet Bankieren.

Specificaties

Koopt u uw toestel online? Vaak kunt u onder het kopje ‘specificaties’ zien welke versie de telefoon of tablet gebruikt. In de winkel kan de verkoopmedewerker u hierbij helpen.

Besturingssysteem

Het toestel gebruikt minimaal iOS of iPadOS 15 of Android 12. U kunt aan de verkoper vragen om dit te controleren bij de instellingen.

Wilt u graag langer gebruikmaken van de ABN AMRO app op hetzelfde toestel? Dan adviseren we een toestel met een hogere versie van Android, iOS of iPadOS.

Camera

Het toestel heeft een camera. Die heeft u nodig als u gaat inloggen met QR-code in Internet Bankieren.
ABN AMRO

De ABN AMRO app op een tablet

Gebruikt u de ABN AMRO app liever niet op een smartphone? Kies dan voor een tablet. Die kunt u op een vaste en veilige plek in huis bewaren. Ook fijn: u houdt een groter toestel vast en ziet een grotere versie van de app. Een tablet werkt op uw eigen wifi, dus u heeft geen mobiel internet nodig. Let er wel op dat u uw wifi met een wachtwoord beveiligd heeft.

ABN AMRO

Deel een toestel met uw partner

U kunt ook een toestel met uw partner delen. Daarop kunt u allebei gebruik maken van de ABN AMRO app. Hiervoor moet u wel ieder uw eigen profiel aanmaken op het toestel. U logt dan in met uw eigen persoonlijke identificatiecode. Belangrijk is dat u deze code nooit deelt. Ook niet met uw partner.

Veelgestelde vragen

iOS, iPadOS en Android zijn de besturingssystemen waar een telefoon of tablet op werkt. Deze systemen zorgen voor bescherming en houden uw toestel veilig. iOS en iPadOS zijn van Apple en vindt u altijd op een iPhone of iPad. Android is van Google en werkt op telefoons en tablets van verschillende merken. Samsung bijvoorbeeld.  

Het is belangrijk dat uw toestel veilig is én blijft. Daarom geven Apple (van iOS en iPadOS) en Google (van Android) meerdere keren per jaar beveiligingsupdates uit. Deze updates beschermen uw telefoon of tablet. Krijgt een toestel geen beveiligingsupdate meer? Dan is deze niet goed beschermd.

Google, Apple en de fabrikanten bepalen zelf wanneer een toestel geen updates meer krijgt. Vaak gebeurt dit bij oudere toestellen. U kunt dan geen nieuwe versie van iOS, iPadOS of Android installeren en krijgt geen beveiligingsupdates meer.

We vinden het belangrijk dat u de ABN AMRO app op een toestel gebruikt dat volledig beschermd is. Zo bankiert u veilig. Daarom werkt de app alleen op telefoons en tablets met een nieuwere versie van iOS, iPadOS of Android. 

U kunt op uw toestel zien welke versie van Android, iOS of iPadOS u gebruikt. De informatie vindt u terug bij de instellingen. Bij toestellen met Android is dit vaak te vinden onder het kopje ‘software of ‘softwaregegevens’. Bij een toestel met iOS of iPadOS onder het kopje ‘info’ of ‘over’.

Ziet u minstens iOS of iPadOS 15 of Android 9 staan? Dan kunt u de ABN AMRO app gebruiken. Staat er een versie met een lager getal, kijk dan of u een update kunt installeren. Als dat niet kan, is uw toestel niet geschikt.

Nee, dat hoeft niet. U kunt er ook voor kiezen om de app alleen te gebruiken voor het inloggen in Internet Bankieren. Dit doet u via de QR-code op het inlogscherm. U scant de QR-code met de scanner in de ABN AMRO app en vult uw persoonlijke code in op uw toestel. Zodra u bent ingelogd in Internet Bankieren, kunt u uw toestel weer wegleggen. U gaat verder op de vertrouwde manier: op uw laptop of PC.

Ontdek inloggen met QR >

De overgang naar de ABN AMRO app is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom bieden we extra hulp aan klanten die dat nodig hebben. Tijdens onze gratis ABN AMRO app cursus bijvoorbeeld. Heeft u meer begeleiding nodig? Dan kijkt de adviseur of Financiële zorgcoach hoe we u verder kunnen helpen. We zorgen ervoor dat u uw bankzaken kunt blijven doen. Ook in de toekomst.

Hulp bij de ABN AMRO app >