Naar de navigatie Naar de inhoud

Uw hypotheek oversluiten

Bereken uw voordeel van oversluiten

Ongeveer een derde van de mensen in Nederland betaalt een hoge hypotheekrente die nog een aantal jaren vaststaat. U ook? Door uw hypotheek over te sluiten naar ABN AMRO, kunt u misschien nu al profiteren van lagere maandlasten. Wilt u juist uw hypotheek verhogen? Bijvoorbeeld omdat u geld nodig heeft voor een verbouwing? Ook dan kan oversluiten interessant zijn. Bereken eens hoeveel oversluiten u kan opleveren. Of praat er over met één van onze adviseurs. Dat is geheel vrijblijvend en kost u niets.

Hoe werkt het oversluiten van een hypotheek?

Als u uw hypotheek oversluit, stapt u van de ene hypotheekverstrekker over naar de ander. Dat kost wel geld. Zo betaalt u bijvoorbeeld een vergoeding aan de bank, advieskosten, notariskosten en taxatiekosten. Bereken daarom vooraf eerst of het loont om over te sluiten. 

Wanneer is oversluiten voordelig voor u?

Of het oversluiten van uw hypotheek voor u interessant is, hangt van een aantal factoren af. Bijvoorbeeld van de hoogte van de vergoeding die u betaalt als u wilt oversluiten, of van uw hypotheekvorm. Heeft u bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek? Dan betekent een lagere rente vaak een hogere inleg. Of oversluiten loont, berekent u nu eenvoudig zelf. Vul uw gegevens in en u ziet meteen of en hoeveel u kunt besparen. 

Hoeveel kost het oversluiten van een hypotheek?

Hieronder ziet u een inschatting van de kosten die u betaalt voor het oversluiten van uw hypotheek. Als u berekent of oversluiten interessant voor u is, gebruiken we de hoogte van deze kosten. De kosten voor oversluiten, financieren we mee in uw nieuwe hypotheek. U hoeft deze dus niet apart te betalen. 

 

Financieringskosten

Overzicht kosten  
Advieskosten       € 1.250
Afhandelingskosten    € 600
Notariskosten (hypotheekakte)                € 650
Taxatiekosten    € 300
Nationale Hypotheek Garantie     1% van de totale hypotheek (lees de voorwaarden)

 

Vergoeding

Het kan zijn dat u een vergoeding moet betalen aan uw huidige hypotheekverstrekker. Hoe hoog deze vergoeding is, hangt af van een aantal factoren. Vul uw gegevens in en bereken wat oversluiten u kan opleveren. Dan maken wij een schatting van de hoogte van de vergoeding. 

 

Moet ik de kosten voor oversluiten zelf betalen?

Omdat de huidige rente zo laag is, kunnen de kosten voor het oversluiten hoog uitvallen. Misschien hoger dan het bedrag dat u op uw rekening heeft staan. Als u uw hypotheek wilt oversluiten, kunt u de kosten meefinancieren in uw nieuwe hypotheek. Een deel meefinancieren kan natuurlijk ook. Bovendien kunt u de totale oversluitkosten meestal eenmalig aftrekken van uw inkomen van de belasting. 

Advies nodig over het oversluiten van uw hypotheek?

Maak een afspraak

Tijdens een vrijblijvend gesprek vertelt één van onze hypotheekadviseurs u of het interessant en voordelig voor u is om uw hypotheek over te sluiten.

Zonder advies?

Als u voldoende kennis heeft van hypotheken kunt u ook zonder advies uw hypotheek oversluiten.

Heeft u een vraag  
of wilt u contact met ons?

Service & Contact

Extra aflossen op uw hypotheek?

Zie direct uw nieuwe maandbedrag

Extra aflossen op uw hypotheek

Elk jaar mag u een deel van uw hypotheek zonder kosten aflossen. Regel het eenvoudig zelf in Internet Bankieren en zie meteen wat uw nieuwe maandbedrag wordt als u extra aflost.