Startzeker Hypotheek

Startzeker Hypotheek

De Startzeker Hypotheek is niet meer verkrijgbaar

U kunt de Startzeker Hypotheek niet meer afsluiten. Heeft u een Startzeker Hypotheek en heeft u daar vragen over? Lees meer of maak een afspraak met een hypotheekadviseur.

 

Wat is de Startzeker Hypotheek?

De Startzeker Hypotheek is een hypotheek waaraan een Startzekerverzekering is gekoppeld. Met de Startzekerverzekering spaart u om aan het eind van de looptijd uw lening terug te betalen. Elke maand betaalt u een bedrag. Dit bestaat uit hypotheekrente voor uw hypotheek en premie voor uw spaarpolis. Aan het eind van de looptijd betaalt u de lening terug met het gespaarde bedrag

Uw maandlasten blijven gelijk

Tijdens de rentevaste periode blijven uw maandlasten hetzelfde. Als de hypotheekrente stijgt, daalt de spaarpremie. Als de hypotheekrente daalt, stijgt de spaarpremie. 

Maximaal belastingvoordeel

U spaart om aan het eind van de looptijd uw lening terug te betalen. Uw schuld blijft dus de hele looptijd hetzelfde. De rente die u betaalt kunt u onder voorwaarden aftrekken van uw inkomen voor de belasting. Hierdoor heeft u maximaal belastingvoordeel.

Veelgestelde vragen

Is uw Startzekerverzekering afgesloten voor 1 juli 2007? Dan betaalt u €5,67 poliskosten per maand. Er wordt niets ingehouden op de premie die u spaart. 

Is uw Startzekerverzekering afgesloten vanaf 1 juli 2007? Dan betaalt u €3,00 poliskosten per maand. Er wordt 1,5% ingehouden op de premie die u spaart.

In de Startzekerverzekering is (vaak) een overlijdensdekking opgenomen. Of er een bedrag wordt uitgekeerd bij overlijden en welk bedrag dit is, is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen binnen uw verzekering. Bekijk uw polis en de voorwaarden om na te gaan of er een uitkering is bij uw overlijden en hoe hoog deze uitkering is.

Uw nabestaanden kunnen uw lening onder voorwaarden terugbetalen of voortzetten. Soms moeten nabestaanden belasting betalen. Vraag een belastingadviseur om hulp.

Daarom een hypotheek bij ABN AMRO

Korting op uw hypotheekrente

Mogelijk 0,2% huisbankkorting bij een ABN AMRO-betaalpakket. En tot 0,15% duurzaamheidskorting bij kopen of verduurzamen van energiezuinige woning.

Gratis oriëntatiegesprek

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek. Waar en wanneer u wilt, telefonisch of via een videogesprek.

Zelf uw hypotheek beheren

In Internet Bankieren kunt u zelf uw hypotheek bekijken en aanpassen. Hulp nodig? Stel uw vraag aan chatbot Anna , of neem contact met ons op.