Appartement verduurzamen

Appartement verduurzamen

Zelf en met de VvE. Hoe pakt u dat aan?

Heeft u een appartement en wilt u verduurzamen?

Ook genieten van een duurzaam huis en besparen op uw energierekening? Als u een flat of appartement wilt verduurzamen, regelt u zelf de maatregelen binnen in uw woning. Maatregelen aan de buitenkant en de gezamenlijke ruimtes doet de Vereniging van Eigenaren (VvE). Kijk wat u zelf kunt doen en wat u samen met de andere VvE leden regelt. En lees hoe u deze duurzame investeringen financiert.

Uw appartement verduurzamen

pr-person

Wat kunt u zelf doen?

Binnen in uw appartement kunt u veel duurzaamheidsmaatregelen zelf uitvoeren, zoals:

  • isoleren van plafond en vloer en het plaatsen van voorzetwanden
  • hr-ketel vervangen
  • hybride warmtepomp plaatsen
  • radiatoren vervangen of radiatorfolie aanbrengen
  • minder energie gebruiken: koken op inductie, LEDverlichting gebruiken en een slimme energiemeter plaatsen.

Voor veel maatregelen bestaan subsidiemogelijkheden. Bekijk hoe u daar gebruik van kunt maken. Onduidelijk wat bij uw appartement hoort en wat bij het hele gebouw? Vraag het na bij uw VvE.

icoon

Wat kunt u met uw VvE doen?

U organiseert samen het onderhoud van de buitenkant en de gezamenlijke ruimtes, dus ook als het gaat om duurzame maatregelen. Dit kunt u samen doen:

  • isolatie van het dak, de gevel en de beganegrondvloer.
  • zonnepanelen plaatsen.
  • gemeenschappelijke warmtepomp plaatsen.
  • ramen voorzien van hoog rendement beglazing, tenminste HR++ glas. Hierbij kunt u aanhaken bij het reguliere onderhoud zoals schilderwerk.

Het opstellen van een duurzaamheidsplan voor uw VvE wordt soms door uw gemeente gesubsidieerd. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden.

Duurzame maatregelen appartement financieren

Duurzame maatregelen financieren

Duurzame investeringen die u zelf uitvoert, kunt u betalen met spaargeld, uw hypotheek of een lening. Bekijk wat voor u het meest geschikt is. Lees ook over belastingvoordeel bij zonnepanelen en de verschillende subsidiemogelijkheden. Maak een vrijblijvende afspraak als u meer wilt weten over uw mogelijkheden.

Meer weten over duurzaam wonen?

Laat u inspireren en informeren door onze artikelen over duurzaam en energiezuinig wonen.

Daarom kiezen voor duurzaam

Duurzaamheidskorting

U krijgt tot 0,15% duurzaamheidskorting op uw vaste hypotheekrente, als u een energiezuinige woning koopt of uw bestaande woning gaat verduurzamen.

Bespaar op uw energielasten

Door uw huis te isoleren of dubbel glas te plaatsen, kunt u besparen op uw energierekening. En wij helpen u graag bij het regelen van de financiering.

Hogere woningwaarde

U investeert in uw huis, waardoor de waarde waarschijnlijk stijgt. Dit is een voordeel als u uw huis wilt verkopen en een ander huis gaat kopen.