Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

ABN AMRO

Bram Vendel

Econoom & data scientist

Bram Vendel is econoom en data scientist bij het Economisch Bureau van ABN AMRO, waar hij sinds 2023 werkt. Hij is daar onder meer verantwoordelijk voor de analyses omtrent de Nederlandse huizenmarkt en transactiedata. 

Eerder werkte Bram als risico analist bij ABN AMRO Hypotheken aan klimaatrisico modellering voor de hypothekenportefeuille van ABN AMRO. Bram heeft in 2020 zijn studie Data Science afgerond aan de Universiteit van Amsterdam.

ABN AMRO

Meest recente woningmarktmonitoren

Toekomst woningmarkt positiever

25-10-2023

De toekomst voor de woningmarkt ziet er positiever uit. De hypotheekrente is nog hoog, maar we verwachten dat die in 2024 gaat dalen. Ook mag u volgend jaar bij hetzelfde inkomen meer lenen voor een duurzamere woning.

Huizenprijzen zijn scherp gedaald

18-07-2023

De huizenprijzen zijn scherp gedaald. Vooral oudere huizen met minder goed energielabel zijn in prijs gedaald. Verder wordt het aantal woningaankopen belemmerd doordat de bouw van nieuwe woningen achterblijft. Ook stijgt de hypotheekrente niet langer.

Huizenprijzen dalen verder

26-01-2023

De huizenprijzen dalen dit jaar met zo'n 6% en ook in 2024 verwachten we een verdere daling. Dit komt door de hoge hypotheekrente en doordat het besteedbaar inkomen onder druk staat door de inflatie. Tegelijkertijd hechten kopers meer waarde aan een duurzaam huis.