Huizenmarkt - ontwikkelingen en verwachtingen

Verwachting huizenprijzen en hypotheekrente 2021 en 2022

De huizenmarkt blijft constant in beweging. Blijven de huizenprijzen nog verder stijgen? En wat is de verwachting voor de huizenprijzen en de hypotheekrente voor de rest van 2021 en 2022? Lees het laatste nieuws over de woningmarkt.

 

Woningmarkt bereikt kookpunt

21 oktober 2021

Door een groot gebrek aan koopwoningen, blijven de huizenprijzen verder stijgen. Dit maakt het voor kopers erg lastig om een geschikte, betaalbare woning te vinden. Ook de verwachting van de hypotheekrentestijging helpt daar niet bij. Lees dit en meer over de woningmarkt in de Woningmarktmonitor van oktober 2021.

Mogelijk blijft de korte en de lange rente stabiel

De coronacrisis houdt de wereldeconomie nog steeds in zijn greep. Door de extra uitgaven van de overheid, stijgen de overheidsschulden en daarmee steeg de rente op overheidsleningen, wat een goede graadmeter is voor de hypotheekrente. Inmiddels is aan deze stijging een eind gekomen en we verwachten daardoor dat de korte en lange rente op hypotheekleningen stabiel zal blijven. Lees de complete voorspelling door onze econoom Philip Bokeloh.

Woningmarktmonitor oktober 2021

Alles over hypotheekrente

Op zoek naar een hypotheek met scherpe rente? Bekijk ons renteaanbod. De hoogte van uw hypotheekrentetarief hangt af van: welk hypotheekproduct u kiest, of u kiest voor vaste of variabele rente, en voor welke rentevaste periode u kiest bij vaste rente.