PostNL

Koers PostNL

Actueel nieuws en koers PostNL aandelen

Wilt u aandelen PostNL kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Bekijk hier diverse koersgegevens over PostNL aandelen, waaronder de openingskoers, slotkoers, het handelsvolume en de actuele koers vandaag. Daarnaast kunt u de historische koers tot 10 jaar geleden bekijken in de grafiek of het laatste relevante beleggingsnieuws over PostNL lezen. De aandelen PostNL zijn populair onder beleggers en staan genoteerd op de AMX.

De Europese post- en pakketmarkt kent over het algemeen lokale kampioenen. In Nederland is dat PostNL, met een monopoliepositie in de postmarkt en als duidelijke leider van de pakketmarkt, met tevens een sterke positie in e-commerce leveringen. Aan PostNL ligt een geschiedenis van 220 jaar postbezorging ten grondslag. Het Staatsbedrijf der Posterijen (PTT), de voorloper van PostNL, werd in 1989 door de Nederlandse overheid geprivatiseerd en omgedoopt tot KPN (Koninklijke PTT Nederland NV), waarin post- en telecomdiensten waren samengevoegd. In 1996 nam KPN het Australische TNT over. Twee jaar later vond een opsplitsing van KPN plaats. Het postbedrijf ging verder als TNT Group NV, het telecombedrijf kreeg de naam KPN NV. In 2011 werd de divisie Express onder de naam TNT Express verzelfstandigd en ging het resterende postbedrijf PostNL heten. U kunt direct PostNL aandelen kopen met een Zelf Beleggen Basis of Zelf Beleggen Plus rekening.

Man op de bank kijkend naar laptop

Beleggen in PostNL?

Wilt u aandelen PostNL kopen? Of heeft u ze al en wilt u verkopen? Geef dan direct uw order op in Internet Bankieren. 

Nog geen beleggingsrekening bij ABN AMRO? Bekijk dan de mogelijkheden met Zelf Beleggen Basis en – Plus om het aandeel PostNL aan uw beleggingsportefeuille te kunnen toevoegen.

Beleggen kent risico's

Beleggen doet u met geld dat u over heeft, naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn.

Wellicht ook interessant

Actuele koersinformatie

Bekijk de actuele beurskoersen van verschillende beleggingsinstrumenten, beurzen en realtime indices wereldwijd. Naast de actuele aandelen- en optiekoersen vindt u hier de koersen van beleggingsfondsen, ETF's, staatsobligaties en meer.

Beursnieuws en strategie

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op de financiële markten? Leiden koersschommelingen tot een andere waardering van uw beleggingen? En wat is de visie van de beleggingsexperts van ABN AMRO op de toekomst? 

Meer leren over beleggen

In Leren Beleggen leert u o.a. wat de mogelijkheden en risico’s van de beleggingsproducten zijn. Investeer in uw kennis voordat u gaat beleggen. Kennis om betere keuzes te kunnen maken.