Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Essentiële-informatiedocument (Eid)

 

Informatie over uw beleggingsproducten

Het Essentiële-informatiedocument (Eid) geeft u informatie over het beleggen in ‘verpakte’ beleggingsproducten (PRIIPs). Voorbeelden van PRIIPs beleggingsproducten zijn:

  • Beleggingsfondsen
  • Beleggingsobjecten
  • Verzekeringsovereenkomsten met een beleggingscomponent
  • Gestructureerde producten
  • Gestructureerde deposito's 
  • Derivaten

Het Eid geeft u beter inzicht in de risico’s, de kosten en het beoogd rendement. Het stelt u in staat verschillende PRIIPs beter met elkaar te vergelijken.

 

Hoe ontvangt u een Eid?

Wanneer u een PRIIP aankoopt via Internet Bankieren of de ABN AMRO app, krijgt u een link naar het Eid in het aankoopscherm voordat u de order plaatst. Plaatst u uw order bij het Contact Center of op kantoor, dan ontvangt u het Eid via bankmail of per brief. We raden u aan de informatie in het Eid te lezen voordat u een beleggingsproduct aankoopt.

Ook ABN AMRO geeft PRIIPs producten uit. De Eid's van deze producten zijn hier terug te vinden:

PRIIPs

Vanaf 1 januari 2018 geldt de Europese verordening ‘Packaged Retail and Insurance-based Investment Products’ (PRIIPs) voor een groot aantal beleggingsproducten. Wanneer u een PRIIP aankoopt, is de bank verplicht u het Essentiële-informatiedocument (Eid) (of in het Engels: Key Information Document ofwel KID) te verstrekken. Voor ‘gewone’ aandelen, obligaties, deposito’s en bepaalde pensioenproducten hoeven geen Eid’s te worden verstrekt. 

Let op: Van PRIIPs waar geen Eid van beschikbaar is (zoals beleggingsfondsen, ETF's en gestructureerde producten van buiten Europa), mag de bank vanaf 1 januari 2018 geen aankooptransacties meer uitvoeren. 

 

Koersen beleggingsfondsen

Bent u benieuwd naar de meest actuele koersen van beleggingsfondsen? We hebben alle actuele gegevens van deze fondsen voor u verzameld. Hier kunt u ook fondsen met elkaar vergelijken.

Generieke Eid's van optieproducten

Voor opties hebben de Europese en Amerikaanse optiebeurzen generieke Eid’s opgesteld. Deze documenten kunt u hieronder vinden.