Inzittendenverzekering

Inzittendenverzekering

Verzeker uw medepassagiers

Een auto-ongeluk is altijd vervelend. Al helemaal als u of uw medepassagiers iets overkomt of als u schade heeft aan uw bagage. Daarvoor kunt u zich verzekeren met de inzittendenverzekering. Op deze pagina leggen we uit hoe dat werkt en kunt u een autoverzekering afsluiten.
 

Wat wordt er precies gedekt met een inzittendenverzekering?

De inzittendenverzekering is een extra dekking van de ABN AMRO autoverzekering. Er zijn twee dekkingen voor het verzekeren van inzittenden: de ongevallenverzekering inzittenden en de schadeverzekering inzittenden. Met de dekking ongevallenverzekering inzittenden bent u verzekerd als uzelf of een passagier gewond raakt. De dekking schadeverzekering inzittenden geeft dekking voor schade aan bagage, uzelf en passagiers. Met deze dekkingen wordt schade ook vergoed als u degene bent die het ongeluk veroorzaakt.

Wat is het verschil tussen de dekkingen?

U wilt een inzittendenverzekering. We hebben een overzicht voor u gemaakt van beide inzittendenverzekeringen. Zo kunt u bepalen welke extra dekking(en) u nodig heeft.

Schadeverzekering inzittenden: Ongevallenverzekering inzittenden:

Tot € 1.000.000 per gebeurtenis vergoed voor alle verzekerden samen.

  • Het daadwerkelijke schadebedrag uitgekeerd als u of een medepassagier overlijdt of invalide raakt
  • Schade aan spullen vergoed
  • Kosten voor herstel en misgelopen inkomen vergoed

U krijgt een vast bedrag uitgekeerd bij schade:

  • Tot € 20.000 per passagier bij blijvende invaliditeit 
  • € 7.500 per passagier bij overlijden

Met de dekking schadeverzekering inzittenden wordt vaak een hoger bedrag vergoed. Vandaar dat de maandelijkse premie hoger is. 

Bereken uw premie

Kies zelf welke dekking het beste bij u past en bereken uw premie. Tijdens het berekenen vinkt u gewoon de verschillende dekkingen aan om te kijken wat dit doet met uw premie.

Ook handig

Auto-ongeluk

Al doet u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan iedereen overkomen. Weet u wat u moet doen in zo’n situatie?

Autorechtsbijstand

Het is vervelend als er iets met u of uw auto gebeurt. Met de extra dekking autorechtsbijstand staat u er niet alleen voor.

Schade op reis

Schade aan uw auto kunt u niet altijd voorkomen. Ook op reis niet. Goed om te weten hoe u moet handelen als u autoschade of andere schade heeft op reis.