Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

vrouw kijkt achterom in auto

Inzittendenverzekering

Verzeker uw medepassagiers

Een auto-ongeluk is altijd vervelend. Al helemaal als u of uw medepassagiers iets overkomt of als u schade heeft aan uw bagage. Daarvoor kunt u zich verzekeren met de inzittendenverzekering. Op deze pagina leggen we uit hoe dat werkt en kunt u een autoverzekering afsluiten.
 

Waarom een inzittendenverzekering?

Misschien vraagt u zich af waarom een inzittendenverzekering nodig is. Bij een auto-ongeluk kunnen passagiers namelijk de schade vergoed krijgen via de WA-verzekering van degene die het ongeval heeft veroorzaakt. En de noodzakelijke medische kosten worden vanuit de zorgverzekering vergoed. Toch kan een inzittendenverzekering als extra dekking handig zijn:

  • Als u als bestuurder zelf een ongeluk veroorzaakt, dan zijn schade aan bagage en een financiële vergoeding bij verlies van inkomen niet standaard gedekt. Ook niet als u een WA Volledig Casco dekking heeft. Dit is wel het geval als u een inzittendenverzekering heeft.
  • Een zorgverzekering dekt niet de kosten van bijvoorbeeld een uitvaart, letselschade of blijvende invaliditeit. Een inzittendenverzekering wel.
  • Als er bij een auto-ongeluk geen schuldige wordt gevonden, worden de kosten niet standaard gedekt. Met een inzittendenverzekering wel.
  • U heeft een snellere schadeafhandeling en uitkering van de schade. Er wordt bij een inzittendenverzekering namelijk niet naar de schuldige gekeken.
 

Wat wordt er precies gedekt met een inzittendenverzekering?

De inzittendenverzekering is een extra dekking van de ABN AMRO Autoverzekering. Er zijn twee dekkingen voor het verzekeren van inzittenden: de ongevallenverzekering inzittenden en de schadeverzekering inzittenden. Met de dekking ongevallenverzekering inzittenden bent u verzekerd als uzelf of een passagier gewond raakt. De dekking schadeverzekering inzittenden geeft dekking voor schade door een ongeval aan bagage, uzelf en passagiers. Met deze dekkingen wordt schade ook vergoed als u degene bent die het ongeluk veroorzaakt.

Wat is het verschil tussen de dekkingen?

U wilt een inzittendenverzekering. We hebben een overzicht voor u gemaakt van beide inzittendenverzekeringen. Zo kunt u bepalen welke extra dekking(en) u nodig heeft.

Schadeverzekering inzittenden: Ongevallenverzekering inzittenden:

Tot € 1.000.000 per gebeurtenis wordt vergoed voor alle verzekerden samen.

  • Het daadwerkelijke schadebedrag wordt uitgekeerd als u of een medepassagier overlijdt of invalide raakt
  • Schade aan spullen wordt vergoed
  • Kosten voor herstel en misgelopen inkomen worden vergoed

U krijgt een vast bedrag uitgekeerd bij schade:

  • Tot € 20.000 per passagier bij blijvende invaliditeit 
  • € 7.500 per passagier bij overlijden

Met de dekking schadeverzekering inzittenden wordt vaak een hoger bedrag vergoed. Vandaar dat de maandelijkse premie hoger is. 

Bereken uw premie

Kies zelf welke dekking het beste bij u past en bereken uw premie. Tijdens het berekenen vinkt u gewoon de verschillende dekkingen aan om te kijken wat dit doet met uw premie.

Ook handig

Auto-ongeluk

Al doet u nog zo voorzichtig, een ongeluk kan iedereen overkomen. Weet u wat u moet doen in zo’n situatie?

Autorechtsbijstand

Het is vervelend als er iets met u of uw auto gebeurt. Met de extra dekking autorechtsbijstand staat u er niet alleen voor.

Schade op reis

Schade aan uw auto kunt u niet altijd voorkomen. Ook op reis niet. Goed om te weten hoe u moet handelen als u autoschade of andere schade heeft op reis.