Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

diefstal tas uit auto

Autoverzekering beveiliging

Beveiligingsklassen

Met een goed beveiligde auto heeft u minder kans op inbraak of diefstal. Veel auto’s hebben een ingebouwde elektronische beveiliging om autodiefstal of inbraak tegen te gaan. Heeft u ondanks de juiste beveiliging toch schade door inbraak, diefstal of een poging daartoe? Dan heeft u geen eigen risico.
 
 

Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM) heeft verschillende klassen van beveiliging bepaald. Heeft uw auto geen Kiwa/SCM-beveiliging? Dan keert de verzekering tóch uit bij een schade door diefstal. Bij onvoldoende beveiliging heeft u een eigen risico van 2,5% van de cataloguswaarde (met een minimum van € 375).

SCM heeft verschillende klassen van beveiliging bepaald. Voor de ABN AMRO Autoverzekering gelden de volgende beveiligingseisen voor de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco:

Beveiliging: SCM klasse 3 Alarmsysteem met hellinghoekdetectie 

  • SUV met een cataloguswaarde vanaf € 35.000
  • Personenauto met een cataloguswaarde vanaf € 50.000
  • Cabriolet
  • Terreinwagen
  • Sportwagen
  • Auto met meer dan € 7.500 aan accessoires die er vanuit de fabriek niet inzaten

Beveiliging: SCM Klasse 4+ Alarmsysteem met hellingshoekdetectie (Kiwa-SCM goedgekeurd) aangevuld met car en homejacking systeem óf een Kiwa-SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem

  • Iedere auto met een cataloguswaarde vanaf € 125.000

Korting op een beveiligingssysteem

U krijgt als klant van ABN AMRO bank met een autoverzekering tot € 100 korting op een SCM beveiligingssysteem van Clifford. Kijk voor de dichtstbijzijnde Clifforddealer op www.clifford.nl/voertuigbeveiliging-voor-abn-amro-klanten . Op die site kunt u ook direct een aanvraag doen. Een medewerker van Clifford neemt daarna contact met u op voor het maken van een afspraak.

Uw keyless auto goed beveiligen

De meeste auto’s opent u tegenwoordig met een sleutel met een chip (transponder). Helaas kunnen inbrekers met speciale apparatuur het signaal van uw sleutel uitlezen. Hierdoor is de kans op diefstal groter. Berg uw smartkey daarom op in een beschermhoesje dat het signaal voldoende afschermt. Wilt u een gratis smartkey beschermhoes? Stuur dan een e-mail met uw naam, adres en polisnummer naar servicepoint.aav@abnamroverzekeringen.nl.