Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

man koopt nieuwe auto bij dealer

Nieuwwaarde of aanschafwaarde

Bekijk de verschillen

Als u een autoverzekering bij ons afsluit, kiest u zelf uw aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de dekking verlengde aanschafwaarde of verlengde nieuwwaarde. Hieronder vertellen we meer over de dekkingen. Zo kunt u straks zelf kijken of een verlenging van de nieuw- of aanschafwaarderegeling interessant is voor u.
 

Wat wordt er precies gedekt bij de nieuwwaarderegeling?

Nieuwwaarderegeling

Als uw auto jonger is dan 1 jaar en een cataloguswaarde van maximaal € 100.000 heeft, profiteert u bij ons van de nieuwwaarderegeling. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de nieuwwaarde vergoed. Zo kunt u dezelfde auto kopen. Ook als deze duurder is geworden. De nieuwwaarderegeling geldt tot 1 jaar na de datum van de eerste ingebruikname van de auto. Deze datum vindt u op het kentekenbewijs.

Verlengde nieuwwaarde

U kunt de nieuwwaarderegeling met 1 of 2 jaar verlengen. Zo kunt u maximaal 3 jaar de auto verzekeren op basis van nieuwwaarde. Kies direct bij het verzekeren van uw nieuwe auto voor de verlengde nieuwwaarde.

En wat wordt er gedekt bij de aanschafwaarderegeling?

Aanschafwaarderegeling

Als uw auto ouder dan 1 jaar is, maar jonger dan 6 jaar, en een cataloguswaarde van maximaal € 75.000 heeft, profiteert u van de aanschafwaarderegeling. Bij total loss of diefstal krijgt u dan de aanschafwaarde vergoed. Handig als u een tweedehands auto heeft gekocht. De aanschafwaarderegeling geldt tot 1 jaar na de datum van de start van de autoverzekering, maar maximaal tot 6 jaar na de eerste ingebruikname van de auto. Deze datum vindt u op het kentekenbewijs.

Verlengde aanschafwaarderegeling

De aanschafwaarderegeling verlengen? Dat kan met 1 of 2 jaar. Dit kan meteen als u uw autoverzekering aanvraagt, maar het kan ook nog later. Zo kunt u maximaal 3 jaar de auto verzekeren met de aanschafwaarderegeling.

lichtgrijze auto

Bereken premie

Kies zelf welke dekking het beste bij u past en bereken uw premie. Tijdens het berekenen vinkt u gewoon de verschillende dekkingen aan om te kijken wat dit doet met uw premie.