(Bijna) afgestudeerd, en nu?

Afgestudeerd

Dit moet je regelen

Je hebt je diploma gehaald, dus je werkende leven kan beginnen. Let er op dat je financieel nog wat zaken moet regelen. Lees hieronder wat.

 

Toeslagen stopzetten

Als student heb je bijna altijd recht op zorgtoeslag, en soms ook op huurtoeslag. Als je gaat werken stijgt je inkomen meestal. Dan heb je deze financiële hulp niet meer nodig en heb je er geen recht meer op. Je moet binnen 4 weken je nieuwe inkomen doorgeven aan de Belastingdienst. Te veel ontvangen toeslag moet je altijd terugbetalen.

Studiefinanciering

Krijg je studiefinanciering van DUO, bijvoorbeeld in de vorm van een studentenreisproduct of een lening? Die hoef je zelf niet stop ze zetten. Zodra jij je diploma haalt, geeft je universiteit of hogeschool dit door aan DUO. Zij zetten dan jouw financiering stop. Als je binnen 10 jaar afstudeert, wordt het studentenreisproduct en een eventuele aanvullende beurs omgezet in een gift. Dit gebeurt in de maand januari na het behalen van je diploma.

Studentenproducten

Na je afstuderen heb je geen recht meer op de studentenproducten van ABN AMRO. Maar je kunt ze makkelijk omzetten. Er verandert dan eigenlijk weinig voor je. Je rekeningnummer verandert niet.

Studenten Pakket
Je Studenten Pakket kun je het beste omzetten in BetaalGemak Extra. Dit complete betaalpakket lijkt het meeste op je Studenten Pakket. Het biedt je alles voor een goed inzicht in je geldzaken en geeft je natuurlijk betaalgemak. BetaalGemak Extra bestaat uit: betaalrekeningen, een betaalpas, een creditcard en toegang tot Internet Bankieren en de Mobiel Bankieren app.

Studentenlimiet
Kun je nu rood staan op je betaalrekening? Dan heeft je Studentenlimiet een maximale looptijd van 6 jaar. Na die 6 jaar wordt deze automatisch omgezet in een Privélimiet Plus. Het bedrag dat je rood kunt staan verandert dan niet.

Studentenverzekering
Na je afstuderen is je Studentenverzekering niet meer geldig. Sluit dus op tijd nieuwe verzekeringen af. Denk in ieder geval aan een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Persoonlijk advies

Vraag je je af of je beter kunt huren of kopen, sparen of beleggen of wanneer je het beste met sparen voor je pensioen kunt beginnen? Je bent de enige niet en we helpen je graag. Maak daarom eens vrijblijvend een afspraak voor een eerste gesprek met onze adviseurs.